1 million til Skyggebørnene

Med en fondsbevilling på 1 million kan Skyggebørn nu hjælpe endnu flere børn og unge i sorg. 

Der er hjælp på vej til familier ramt af sygdom og dødsfald. Med en bevilling på ialt 1.073.000 fra Det Obelske Familiefond får Skyggebørn nu mulighed for at hjælpe endnu flere børn og unge i sorg.

Det vækker stor glæde hos pædagogisk/psykologisk konsulent, foredragsholder og underviser Jes Dige:

–  Jeg er meget, meget glad og taknemmelig. Fondens støtte er en stor anerkendelse af Skyggebørns arbejde, og det giver os arbejdsro at vide, at foreningens økonomiske fundament nu begynder at tage form.

Søren Bjerregaard, som til daglig er udviklingschef i Norddanmarks EU-kontor, har som én blandt mange frivillige hjulpet med ansøgningen til Det Obelske Familiefond, og han ser bevillingen som et stort skridt i den rigtige retning:

–  Det er et rigtig flot tilskud og en håndsrækning fra Det Obelske Familiefond, som vil komme mange sårbare børn og unge til gode. Der er stadig et stykke vej og al støtte er velkommen, men tilsagnet her er et kæmpe skulderklap til Jes og holdet.

Fondsadministrator hos Det Obelske Familiefond, Britta Graae, begrunder bevillingen med Skyggebørns tilgang til børn og unge i sorg.

– Skyggebørns hjælp er ukompliceret og uden en masse bureaukrati. Den bygger på en respektfuld og anerkendende omgang med mennesker, og man får taget hånd om børnene, inden deres problemer vokser sig for store.

Nye samtalegrupper på vej

Siden Skyggebørn blev etableret i december 2016, har telefonen været rødglødende på kontoret i centrum af Aalborg.

Jes Dige mener, at det blandt andet hænger sammen med, at Skyggebørn henvender sig til en bred målgruppe af sorgramte unge, og at tilbuddet er gratis.

Pengene fra Det Obelske Familiefond skal blandt andet gå til oprettelsen og driften af tre nye samtalegrupper for børn og unge i sorg. Grupperne vil starte op efter påske. I forvejen driver Skyggebørn tre grupper for børn og unge mellem 4 og 19 år.

Der skal også udvikles et samarbejde med Region Nordjyllands øvrige 10 kommuner og deres skolevæsen om samtalegrupper på skolerne.

I en samtalegruppe får børnene hjælp til at sætte ord på deres følelser, samtidig med, at de møder andre, som også er ramt af sorg. Det kan være, at man har mistet sin mor eller far. At man er søskende til en kritisk syg bror eller søster, eller selv er alvorligt syg.

Samarbejde med Aalborg Universitet

Der er også planlagt et samarbejde med Aalborg Universitet, som blandt andet arbejder med et projekt, der er døbt ”Sorgens Kultur”.

– Det er oplagt at bruge hinandens ressourcer og samarbejde, fortæller Søren Bjerregaard, der peger på, at en analyse af Skyggebørns konkrete arbejde og metoder kan bruges til generel læring omkring sorg.

Du kan også støtte Skyggebørn

Virksomheder og enkeltpersoner, der er interesserede i at støtte Skyggebørns arbejde, kan på hjemmesiden tilmelde sig som betalende medlemmer af foreningen.

For flere oplysninger: 

Jes Dige: 2012 2209

Per Anders (Bestyrelsesformand): 2727 9759