Familien under pres

Skyggebørn tilbyder både at tale med hele familien samlet og de enkelte familiemedlemmer.

“Selvom min mor havde været syg i mange år, havde vi som familie aldrig lært at tale sammen om de svære følelser i forbindelse med hendes sygdom. Det gjorde for ondt. Det var først, da min mor en dag inviterede Jes Dige (Skyggebørn) hjem til kaffe, at der kom hul på bylden”, fortæller Sofie Klingberg, der som 16-årig mistede sin mor.

Når en familie bliver ramt af kritisk sygdom eller død, skal den lære at navigere i en helt ny virkelighed. Det kan være rigtig svært, og ofte ser vi, at familiemedlemmer reagerer vidt forskelligt på belastningen, og derfor kan det føles som om, familien går i opløsning.

Vi oplever også tit, at forældre i den bedste mening forsøger at skåne børnene for de dårlige nyheder, men det er ikke altid hensigtsmæssigt.

Skyggebørn tilbyder både individuelle samtaler med de enkelte familiemedlemmer, og samtaler, hvor hele familien deltager. Et af formålene er at øge familiemedlemmernes forståelse for hinandens følelser, så de får bedre forudsætninger for at hjælpe hinanden i den svære tid.

Samtalerne er gratis.

Individuelle samtaler

Samtaler med de enkelte familiemedlemmer.

Læs mere

Familiesamtaler

Samtaler, hvor hele familien deltager.

Læs mere