SKYGGEBØRN vinder AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsudrækning

Foreningen SKYGGEBØRN, der hjælper børn og unge i sorg, kan efter fem dages afstemning på aabsport.dk udpeges som modtager af AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019.
Hele Nordjyllands Håndsrækning, der har været doneret halvårligt af klubben siden 2015, og siden 2017 har været bakket op af Spar Nord Fonden, går ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland. AaB og Spar Nord Fonden donerer sammen to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Men der skal være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen og centerleder hos Ønskeland (den seneste modtager af HNH, red.) Anne Madsen Tabor vurderede i fællesskab de indkomne ansøgninger, og siden mandag har de tre udvalgte kandidater SKYGGEBØRN, Foreningen BHOV og Natteravnene i Brønderslev været til afstemning.

Inden sin afslutning ved midnat mellem fredag og lørdag har 5.550 personer afgivet deres stemme, et rekordhøjt antal i Hele Nordjyllands Håndsræknings historie.

Af disse modtog SKYGGEBØRN 3.046 stemmer (54,9 procent), mens Foreningen BHOV og Natteravnene i Brønderslev fordelte de resterende stemmer imellem sig.

– Vi er ydmyge og stolte af, at flere end 5.500 AaB-følgere har afgivet deres stemme til forårets afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning, og vi ser nu frem til sammen med Spar Nord Fonden at støtte op om og samarbejde med SKYGGEBØRN i det kommende forår, lyder det fra AaB’s presse- og kommunikationschef Brian Andersen.

SKYGGEBØRN ønsker at hjælpe børn og unge i sorg, uanset årsag til denne.

Foreningen driver på nuværende tidspunkt 14 samtalegrupper, og opretter løbende nye. Målet med grupperne er at hjælpe børnene til at sætte ord på deres følelser, samtidig med, at de møder andre i samme situation som dem selv.

Efter mere end 25 års arbejde med børn i sorg, er det SKYGGEBØRNS erfaring, at samtalegrupperne er en uvurderlig støtte for børnene. Ligeledes tilbyder SKYGGEBØRN også individuelle samtaler og familiesamtaler. Alle disse tilbud til børn, unge og deres forældre er gratis.

Daglig leder for SKYGGEBØRN Jes Dige udtaler:

– Vi har ventet med spænding på hvordan forårets afstemning til AaB’s Håndsrækning ville falde ud – og nu har vi så fået den fantastiske besked, at vi blev nummer et. Hvor er det fantastisk at vide, at så mange mennesker støtter SKYGGEBØRN. Det er vi ikke bare glade for men også meget taknemmelige over.

– Vi tager børnene alvorligt, og snakker med dem om alt det der rør sig i deres “almindelige” liv, men som for mange andre synes helt uforståeligt, men vi kan også grine og have det sjovt sammen.

– Fællesskabet i SKYGGEBØRN, er først af alt et fællesskab om alvoren i børnenes liv – en far der forsvinder mere og mere i sin ALS sygdom – en mor som døde pludseligt blot to dage før juleaften – eller en længe ønsket bror der blev født med et multihandicap, og ikke var det drømmen om at blive storebror indeholdt.

– Det er hverdagen for os i SKYGGEBØRN, med alle de børn som alt for tidligt møder en alvor i livet som mange andre ikke hverken tør tænke på eller tale om, men det tør vi – også fordi det er det, børnene gerne vil og søger hos os, slutter Jes Dige.
Donationen til SKYGGEBØRN vil blive opgjort og overrakt, når forårets kampe er spillet. AaB spiller forårets første hjemmekamp i morgen, søndag 10. februar kl. 14.00, hvor modstanderen er Randers FC.