Vinder af initiativprisen 2017

Skyggebørn kan nu kalde sig modtager af den Nordjyske Initiativpris 2017!

Igår aftes blev spændingen endelig forløst, da prismodtageren blev offentliggjort til en prisuddelingsfest hos Nordjyske Medier. Skyggebørns frontfigur, Jes Dige, en håndfuld frivillige og – ikke mindst – nogle af børnene fra Skyggebørns samtalegrupper, var mødt op, og smilene var brede, da det stod klart, at æren, og de 100.000 kroner gik til Skyggebørn.

Siden er Skyggebørns Facebookside blevet oversvømmet af lykønskninger fra nær og fjern.

Det er Aalborg Stiftstidendes Fond, der uddeler prisen.

De skriver på deres hjemmeside om årets prismodtager: 

Foreningen Skyggebørn har siden december 2016 hjulpet børn med at leve med de sår på sjælen, det giver, når man er ramt af sorg. Det kan være den sorg, som opstår, når et barn mister en mor, far, søster eller bror, eller fordi en i familien er ramt af alvorlig sygdom.

Bag foreningen står Jes Dige, der i mange år har arbejdet med sorggrupper for børn som en del af Kræftens Bekæmpelse. Nu er målgruppen blevet bredere, men sorggrupperne kører videre. Tilbuddene til børnene er gratis, og foreningen har forskellige sorggrupper: for de 3-9 årige, de 10-18 årige og de 18-28-årige. Her har de unge mulighed for at sætte ord på og dele den sorg, de føler.

Foreningen holdes kørende af en række uddannede frivillige, som står for sorggrupperne, mens Jes Dige som den eneste ansatte også tilbyder børnene individuelle samtaler. Dem har han knap 200 af årligt.

Behovet for sorggrupperne har vist sig at være så stort, at antallet bliver fordoblet efter påske.

De øvrige nominerede til Den NORDJYSKE Initiativpris var Næssundfærgens Venner og Råt og Godt, som begge blev tildelt 10.000 kroner.