Gå til indhold

Kurser, foredrag og events

Vi er en ung forening, men har mange års erfaring med børn og unges oplevelser med sorg. Vi kommer gerne ud og holder foredrag om håndtering af sorg.

Som fagperson og privatperson

Bliv klogere på sorg

Sorg kan medføre personlige og sociale problemer resten af livet. Den forebyggende indsats er derfor vigtig i forhold til den sorgramtes fremtid.

I såvel privat som professionelt regi er det et livsvilkår for mange mennesker at have mistet. Al sorg opleves individuelt – vi er ikke ens. Derfor bør sorg og sorgreaktioner også håndteres forskelligt. Der findes ingen entydig facitliste for empatisk adfærd i den forbindelse, selvom det ville være det nemmeste. Men der findes metoder, der gør det lettere at møde sorgramte på en empatisk måde. Og det er muligt at lære at leve med sorg.

Den voksnes nysgerrighed er et centralt udgangspunkt for dialogen i Skyggebørns sorggrupper. At være nysgerrig handler om at stille spørgsmål på en fordomsfri måde. At "invitere" børnene til at tale om deres udfordringer. 

Vi afholder løbende interne kurser og foredrag om i håndteringen af sorg. Deltagerne er kommende gruppeledere, medarbejdere fra kommuners familieforvaltninger, pædagoger, skolelærere, plejepersonale, psykologer, folkekirken, plejefamilier etc.

.
Kursus

3-dages sorgkursus

Vi er i øjeblikket i gang med at opdatere vores kursusforløb. Der er derfor ingen planlagte kursusdage i efteråret.

 

.
Sorg uden tabu

Book et foredrag

Hvad siger jeg til en kollega, der lige har mistet sin mand eller sit barn? Eller til en klassekammerat, som har mistet sin mor eller far? 

Død er ikke noget, vi taler om. Af samme grund er sorg en lidt uhåndterlig størrelse, som mange både børn og voksne finder svær at forholde sig naturligt til. Det vil vi gerne ændre på. Sorg skal ikke ties væk. 

Temaer kan fx være: 

  • Hvorfor er sorg stadig et tabu?
  • Den svære samtale
  • Sorg uden filter
  • 30 års arbejde med børn i sorg
     

Kontakt Lotte Thomsen på lotte@skyggeboern.dk for yderligere information om mulighederne.

Sorgkursus

Sorgkurset er under opdatering

Jes Dige

Jes Dige er en af Danmarks mest fremtrædende skikkelser indenfor arbejde med børn og unge i sorg. Han er en anerkendt foredragsholder, har medvirket i flere dokumentarer om børn i sorg. Startede nogle af de første samtalegrupper for børn herhjemme gennem Kræftens Bekæmpelse – og er initiativtager til/og stifter af SKYGGEBØRN.

Jes’ filosofi, viden og erfaringer efter 30 års arbejde med hjælp til sorgramte børn og unge får du del i på kurset.

For fagpersoner og private

Tidligere deltagere på Skyggebørns sorgkurser har fx været sygeplejersker, pædagoger, skolelærere, psykologer, plejefamilier, ansatte i familieforvaltning eller folkekirken. Også privatpersoner har haft stort udbytte af kurset. Fælles for deltagerne er ønsket at blive bedre til at håndtere sorg – enten som fagperson eller i forhold til egen sorg eller som pårørende.

 

Pris og praktik

Kommende kurser

Kurser 2024

Lær at møde sorg på den rigtige måde

Book et foredrag 

Book foredrag

Foredrag og events 2024