Børn i skyggen

Hjælp til børn og unge i sorg

”Jeg er sådan et skyggebarn” siger Lise på 13 år. Hendes lillebror var syg af knoglekræft, og familiens fokus var rettet mod lillebror og Lise blev glemt.

Der er desværre mange børn, der lever i de voksnes blinde vinkel, og er alene med deres sorg. Det kan være sorgen over at have en syg bror, at man har mistet sin mor eller far, eller selv er kritisk syg. Sorgen kan også have en helt anden årsag. De voksnes berøringsangst med sorg og døden, kan også være årsagen til, at barnet er alene med sorgen.

SKYGGEBØRN ønsker at hjælpe de børn og unge, der har et behov uanset årsag til sorgen.

Vi driver på nuværende tidspunkt 17 samtalegrupper, og opretter løbende nye. Målet med grupperne er at hjælpe børnene til at sætte ord på deres følelser, samtidig med, at de møder andre i samme situation som dem selv. Efter snart 30 års arbejde med børn i sorg, er vores erfaring, at samtalegrupperne er en uvurderlig støtte for børnene.

Vi tilbyder i visse tilfælde også individuelle samtaler, hvis der er behov for dette, men oftest med henblik på at starte op i gruppe efterfølgende.

Løbende opretter vi grupper på landsplan, hvorfor du gerne må henvende dig omkring interesse. Vi udvider snarest i Aarhus. Forhåbningerne er medio 2020.

Alle tilbud til børnene og deres forældre er gratis.