Børn i skyggen

Hjælp til børn og unge i sorg

”Jeg er sådan et skyggebarn” siger Lise på 13 år. Hendes lillebror var syg af knoglekræft, og familiens fokus var rettet mod lillebror og Lise blev glemt.

Der er desværre mange børn, der lever i de voksnes blinde vinkel, og er alene med deres sorg. Det kan være sorgen over at have mistet en person, som man havde en nær relation til, eller sorgen over at have en pårørende, som er kronisk eller livstruende syg. Hos SKYGGEBØRN skelner vi ikke mellem, om den syge eller afdøde er din mor, din papfar, din lillebror eller din mormor. Vi ønsker at hjælpe de børn og unge, der har et behov. Der er desuden ingen begrænsning på, hvor længe man kan gå i vores grupper.

Vi driver på nuværende tidspunkt 18 samtalegrupper i hhv. Aalborg, København og Aarhus, og vi opretter løbende nye grupper. Målet med grupperne er at hjælpe børnene med at sætte ord på deres oplevelser, tanker og følelser, samtidig med at de møder andre i samme situation som dem selv. Efter knapt 30 års erfaring med børn i sorg, er vores erfaring, at samtalegrupperne er en uvurderlig støtte for børnene.

Grupperne henvender sig til børn og unge i alderen 4-28 år, og foregår hver 14. dag.

Vi tilbyder i visse tilfælde også individuelle samtaler, hvis der er behov for dette, men oftest med henblik på at starte op i gruppe efterfølgende, eller hvis der er et særligt behov.

Alle tilbud til børnene og deres forældre er gratis.

Hvis du vil støtte vores arbejde, vil det være en kæmpe hjælp, hvis du opretter et privat medlemsskab på 300,- her: privat medlemsskab.