Gå til indhold
Teenagegruppe

Sorggruppe
10-17 årige

Man kan godt lære at leve med sorgen, selvom man ikke helt kender sig selv.

Tilmeld et barn i sorg
Teenagegrupper

Sorggrupper for store børn og teenagere

Når mor eller far dør, eller når sygdom og død kommer alt for tæt ind på livet, stopper barndommen med at være sorgløs. De store børn i sorg oplever følelser, de ikke kender til, og som er svære at være i. Men følelserne kan forløses med samtale.

Et møde i sorggrupperne for de 10-17-årige varer 3,5 time. Vi starter med at lave aftensmad i fællesskab og spise sammen, inden vi starter selve gruppesamtalen. Timerne i køkkenet er mindst lige så vigtige for teenagegruppen som resten af mødet. Det er her, vi lærer hinanden bedre at kende – og hygger os, mens vi forbereder maden og spiser.

For nogle af de børn, der synes det er lidt grænseoverskridende at sidde og tale om sine følelser foran andre, er det netop i køkkenet, der skabes tillid og tryghed.
 

Efter vi har spist begynder gruppesamtalen, der varer i ca. to timer. Sorg kan ikke sættes på formel, så vi har hverken en bestemt rækkefølge eller faste temaer, vi skal igennem. Det er børnene der bestemmer, hvad vi skal tale om. Det kan fx være fars nye kæreste, følelsen af uretfærdighed, frygten for, at den forælder der er tilbage også skal dø – eller hvad det nu er, der fylder.

Børn mellem 10 og 17 år begynder at have og forstå et mere abstrakt sprog, og flere af børnene i gruppen er i stand til at give lange og detaljerede beskrivelser af både hændelsesforløb og følelser. Alligevel har både teenagere og store børn i sorg og krise behov for at samtalen faciliteres af voksne. Ikke for at styre samtalen i en bestemt retning, men til at stille nysgerrige og åbne spørgsmål. Den vigtige opgave er vores voksne gruppeledere meget opmærksomme på.

 

Har du spørgsmål, du mangler svar på?

Sorggrupper for 10-17 årige

I Aalborg har vi flere sorggrupper for teenagere

Vi har teenagegrupper på flere forskellige ugedage i Aalborg.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Marlene Ægidiussen Jensen: aalborg@skyggeboern.dk

Sorggrupper for teenagere i Aarhus

Vi har teenagegrupper på flere forskellige ugedage i Aarhus.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Astrid Ramlov: aarhus@skyggeboern.dk

Sorggruppe for teenagere i København

Vi har teenagegrupper på flere forskellige ugedage i København.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Jane Løvenfald: kbh@skyggeboern.dk

Sorggruppe for teenagere i Esbjerg

Vi har teenagegrupper på flere forskellige ugedage i Esbjerg.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Rikke Fallesen: esbjerg@skyggeboern.dk

.
Malou

Her kan jeg sige alt

Det har stor betydning for Malou at komme i sorggruppen og kunne udtrykke sig frit: "Hvis der nu er en ting, som jeg er meget ked af, eller en ting jeg ikke har lyst til at sige til andre, så kan jeg sige det her".

Læs Malous historie
Kontakt os

Kender du et barn i sorg?