Gå til indhold
Ungegruppe

Sorggruppe
18-28 årige

Samtale er det stærkeste våben til at bearbejde og forstå sorg, uanset hvor gammel du er.

Tilmeld dig
Ungegrupper

Sorggrupper for unge voksne

Det er svært at miste sin mor eller far som ung, ligesom det er svært at få sygdom og død tæt ind på livet i så tidlig en alder. Men samtale er faktisk det stærkeste våben i at bearbejde og forstå sorgen. Sorg skal ikke ties væk.

I sorggrupperne for unge mødes vi og hjælper hinanden med at leve med sorgen. Uanset om årsagen til din sorg er at du har oplevet sygdom eller død tæt på, eller om du selv har været syg. Der er heller ingen regler for, hvor "ny" din sorg skal være. Ofte blusser sorgen op igen, når du fx selv bliver forælder, bliver gift eller på andre vigtige begivenheder og mærkedage i dit liv. 

Ved hjælp af samtale flytter vi sorgen ud af skyggen. Det vil sige: Vi siger alt det højt, du lige nu går og tumler med alene. 
Sorg er et livsvilkår, du kan lære at leve med, også selvom det føles som en umulig tanke. Vores erfaring er, at vejen til at løsne knuder sker allerbedst igennem ærlige samtaler om sygdom, død og sorg – og gennem både grin og tårer.

 

I sorggruppen for de 18-28-årige er deltagerne voksne. Det betyder, at vi kan hjælpe hinanden. Vi giver hinanden gode råd og deler ud af vores følelser, hvis andre i gruppen har behov for det. Vi har ingen temaer for møderne, samtalen er styret af deltagerne, og vi oplever ofte, at vores unge i ungegrupperne allerede har tænkt over, hvad de gerne vil tale om, før de kommer. Ungegruppen faciliteres af voksne gruppeledere på samme måde som Skyggebørns øvrige grupper med åbenhed og nysgerrige spørgsmål, der hjælper dig til at sætte ord på din sorg.

Hvis du er i tvivl, om en samtalegruppe er det rigtige for dig, er du altid mere end velkommen til at kontakte den faglige koordinator i afdelingen tættest på dig. Det vil sige i AalborgAarhus, Esbjerg eller København.

 

Sorggrupper for 18-28 årige

Sorggrupper for unge i Aalborg

Vi har ungegrupper på flere forskellige ugedage i Aalborg.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Marlene Ægidiussen Jensen: aalborg@skyggeboern.dk

Sorggrupper for unge i Aarhus

Bliv skrevet op til ungegruppe:
Kontakt faglig koordinator Astrid Ramlov: aarhus@skyggeboern.dk

Sorggrupper for unge i København

Vi har ungegrupper på flere forskellige ugedage i København.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Jane Løvenfald: kbh@skyggeboern.dk

Sorggrupper for unge i Esbjerg

Vil du gerne med i gruppen i Esbjerg?
Kontakt faglig koordinator Rikke Fallesen: esbjerg@skyggeboern.dk

.
Mikkel

Svære følelser

Mikkel synes, det er svært at vænne sig til fars nye kæreste. Mange børn føler, at de mister den levende forælder og oplever det som et ekstra tab, når de pludselig skal dele far eller mor med en ny partner.

Læs Mikkels historie
Sorggrupper for unge

Vi har også en plads til dig