Gå til indhold
Testimonial

Emil

Hun kunne have været med til min 10-års fødselsdag.

.

Savnet gør stadig ondt

Emils mor var syg af kræft i tre år, før hun døde i 2014. Selvom Emil dengang kun var seks år gammel, husker han stadig årstallet. Han husker også, at hun kæmpede med sygdommen, og at hun ikke kunne være med til så mange ting. Men Emil kan også huske, at hun prøvede at være kreativ, tegne og lave keramik, ligesom dengang hun var rask.

Emil kunne ikke forestille sig, at hans mor kunne dø. Der var aldrig nogen, der talte med ham om det. I dag er det værste ikke døden; "Det værste er at tænke over det, man kunne have gjort sammen med den, der mangler. Hun kunne have været med til min 10 års fødselsdag og sådan nogle ting," fortæller han.

Hos Skyggebørn fik Emil hjælp af blandt andet Jes Dige til at forstå, hvorfor savnet til hans mor stadig gør ondt. For mange tror, at tingene bliver lettere, når der er gået 3-4 år. Men det bliver ikke lettere af, at man selv bliver klogere. Tværtimod.

.

Det er rart bare at snakke

Det er nødvendigt for børnene at lære at udtrykke sig og sætte ord på deres sorg. Da Emil mistede sin mor som seksårig, havde han ikke et voldsomt udviklet sprog. I dag har han fået flere ord, og det er gået op for ham, hvilken betydning hans mor har og har haft.

Hos Skyggebørn møder Emil andre børn, der også har oplevet tab eller sygdom hos en nærtstående person. "Der er nogen, der kan forstå én og hjælpe én. Jeg synes, det er rart bare at snakke her", fortæller han.

 

Kontakt os

Kender du et barn i sorg?