Gå til indhold
Børnegruppe

Sorggruppe
3-9 årige

De yngste har også brug for at tale om sorg

Tilmeld et barn i sorg
Børnegrupper

Sorggrupper for de mindste

Når små børn mister en forælder, har de brug for at få et sprog for sorgen. Både så de kan fortælle andre om den, men også så de kan skabe deres egen historie og finde deres plads i verden.

Vores voksne gruppeledere er meget opmærksomme på, at de har med yngre børn at gøre. Det er børnene der bestemmer, hvad vi skal tale om. Der er ingen faste temaer, i stedet taler vi om det, der fylder for børnene – uanset om det er sorgen eller andre ting, der er vigtige i børnenes liv her og nu. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at gruppelederne går med på de små børns – ikke altid organiserede – tankestrøm, og er bevidste om at være konkret og tydelig i sit sprogbrug. Vi er også meget opmærksomme på, at de små børn har en anden fysisk uro end de ældre børn. Det er helt okay, det er der plads til i sorggruppen. Børnene kan nogle gange få lidt ro ved at blive nusset på ryggen eller lignende.

Vores børnegruppe for små børn, der har mistet en forælder, eller på anden måde har haft død og sygdom tæt inde på livet mødes halvanden time hver anden uge. Børnene får en let servering bestående af frugt eller kiks.

 

Sorg opleves og udtrykkes meget forskelligt. Der er fx forskel på, hvordan en 3 og en 9-årig udtrykker og beskriver sorg. Alligevel er det vores erfaring, at alderssammensætningen i grupperne for de yngste, fungerer godt. De små spejler sig i de ældstes fortællinger, og lærer at sætte ord på deres egen historie, mens de ældste, der har været med i en gruppe over længere tid,  genkender deres egne oplevelser og udvikling hos de små.

Hvis du er i tvivl, om en samtalegruppe vil være det rigtige for dit barn er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Hver af Skyggebørns afdelinger har sin egen faglige koordinator som kan hjælpe dig. 

Kontakt den faglige koordinator i dit område

Sorggrupper for 3-9 årige

Sorggrupper for de yngste i Aalborg

Vi har børnegrupper på flere forskellige ugedage i Aalborg.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Marlene Ægidiussen Jensen: aalborg@skyggeboern.dk
 

Sorggrupper for de yngste i Aarhus

Vi har børnegrupper på flere forskellige ugedage i Aarhus.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Astrid Ramlov: aarhus@skyggeboern.dk

Sorggrupper for de yngste i København

Vi har børnegrupper på flere forskellige ugedage i København.

Bliv skrevet op til gruppe:
Kontakt faglig koordinator Jane Løvenfald: kbh@skyggeboern.dk

Sorggruppe for de yngste i Esbjerg

Bliv skrevet op til børnegruppen i Esbjerg:
Kontakt faglig koordinator Rikke Fallesen: esbjerg@skyggeboern.dk

.
Jonathan

Sorgen flytter med

Jonathan stoppede midlertidigt i sorggruppen, da han startede på efterskole. Han oplevede dog, at sorgen flyttede med, og da årsdagen for hans mors død nærmede sig, mærkede Jonathan et behov for hjælp igen. Skyggebørns sorggrupper er åbne og tidsubegrænsede, så Jonathan kunne uden videre vende tilbage til sorggruppen. 

Læs Jonathans historie
Kontakt os

Kender du et barn i sorg?