Gå til indhold
Testimonial

Jonathan

Indimellem lyser min mor ned på mig.

.

At finde en mening

Jontahan mistede sin mor til en lungesygdom, da han var 14 år gammel. Nu forsøger han at holde sammen på familien, der også tæller en far og en lillebror. Jonathan overtager i en periode styringen af familien og sørger for alt det huslige, både indkøb, tøjvask og rengøring. "Jeg tager så meget ansvar, som jeg må og kan. Indimellem tager jeg også for meget ansvar, synes min far", fortæller han.

Hos Skyggebørn lærer Jonathan at sætte pris på det, han gør for familien. Han finder det meningsfyldt at hjælpe sin far i hverdagen, og hvis man opfordrer ham til at stoppe, tager man meningen ud af hans liv.

.

Sorgen flytter med

Jonathan stoppede midlertidigt i sorggruppen, da han startede på efterskole. Men hos Skyggebørn er der ingen slutdato, og da årsdagen for hans mors død nærmer sig, mærker Jonathan et behov for hjælp igen.

"En gang imellem kan jeg finde på at græde lige pludselig – uden grund. Så lægger jeg mig ude på stenene og leder efter den smukkeste stjerne. Det er min mor, der lyser ned på mig", fortæller Jonathan.

Kontakt os

Kender du et barn i sorg?