Gå til indhold
For fonde

Sammen om sorg

Vi har brug for jeres hjælp til fortsat at kunne gøre børn og unge trygge i sorgen.

Støt Skyggebørns arbejde

Lad os sammen hjælpe sorgramte børn

Lige nu kommer der 365 børn og unge i Skyggebørns sorggrupper i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og København. Samtalerne i grupperne hjælper børnene med at bearbejde deres sorg, så den bliver til at leve med.

Skyggebørns sorggrupper er et gratis og tidsubegrænset tilbud. Børnene kan komme her lige så længe de har lyst. Sorg er nemlig ikke noget, der skal fikses i en fart. Det er et livsvilkår, det tager tid at acceptere og blive tryg ved. 

Vi vil gerne hjælpe så mange børn og unge som overhovedet muligt, men er afhængige af økonomisk støtte – særligt fra fonde og virksomheder. Når vi starter nye projekter og lancerer nye tiltag, vil fonde ofte være fødselshjælpere i de første år. Herefter overgår finansiering gradvis til egenfinansiering, hvor virksomheder, organisationer, events og private medlemmer sikrer det fortsatte tilbud til børn og unge i sorg.

Fondsmidler bidrager også til at vi fortsat kan udbrede kendskabet til Skyggebørn, tilbyde forplejning og madlavning i grupperne m.m.

Drivkraften i Skyggebørn er en høj grad af frivillighed. I øjeblikket faciliteres sorggrupperne af mere end 90 frivillige gruppeledere med børnefaglig baggrund eller egne oplevelser med sorg. Men frivillighed kan ikke gøre det alene. Derfor har vi også få ansatte til at organisere grupperne, tale med familier og børn, uddanne gruppeledere, og lave sparring og vidensdeling om arbejdet i grupperne.

I foråret 2021 har analysefirmaet Moos-Bjerre gennemført en evaluering af bl.a. børnenes udbytte ved at komme i Skyggebørns sorggrupper. Rapporten kan rekvireres ved at kontakte Søren Bjerregaard Pedersen.

Vi har en åben og reel tilgang til et samarbejde. Vi glæder os til at drøfte nye muligheder. Søren Bjerregaard Pedersen er altid parat til en uforpligtende dialog.

Kontakt Søren Bjerregaard Pedersen
.

Mere om Skyggebørn

Vi har samlet Skyggebørns historie i denne brochure. Du kan også læse meget mere om Skyggebørn, vores tilbud til børn og unge samt den metode, vi arbejder ud fra lige her.

.

Vedtægter og økonomi

Skyggebørns tilbud er gratis for de børn og unge, der kommer i sorggrupperne. Du kan få indsigt i foreningens økonomi i vores årsrapporter og vedtægter her.

Læs vores vedtægter
De støtter os

Disse fonde gør det muligt for os at gribe børn i sorg

Børnenes historier

Har I lyst til at vide mere?

Vores fondsansvarlige, Søren Bjerregaard Pedersen, står gerne
til rådighed med flere oplysninger.

Kontakt os