Tiden læger alle sår?

Foredrag, uddannelse og efteruddannelse.

Sorgen er ikke en sygdom, barnet skal helbredes for, og vi mener heller ikke, at der kan sættes tid på sorgen, da der resten af livet vil være øjeblikke, der minder en om tabet. Øjeblikke, hvor den, man har mistet, virkelig mangler. Når man skal konfirmeres, giftes eller får sit første barn?

Derfor betragter vi sorgen som et grundvilkår i barnets liv. Et vilkår, som barnet skal lære at leve bedst muligt med.

Det kræver støtte og omsorg fra barnets nære omgivelser, men trods et øget fokus på dette, så føler mange voksne sig stadig ikke rustet til den opgave.

For hvad siger man lige til et barn i dyb sorg?

Mange bliver bange for at sige noget forkert, og vælger derfor tavsheden. Andre føler trang til at trøste, og tyr til vendinger som: ”Tiden læger alle sår”, eller: ”Du skal nok komme over det”.

Vores erfaring er, at ingen af de reaktioner er hensigtsmæssige, da barnet ofte har brug for, at omgivelserne giver plads til, og italesætter, sorgen.

Skyggebørn tilbyder foredrag, uddannelse og efteruddannelse, primært målrettet fagpersoner, foreninger og organisationer, der har med børn at gøre.

Kursus-kalender

Kursus (tre dage) i arbejdet med børn og unge i sorg. Der er stadig ledige pladser.

Læs mere

Foredrag

Der er meget berøringsangst med døden og sorgen, og hvis den sørgende tilmed er et barn, bliver mange voksne ramt af afmagt.

Læs mere

Uddannelse og vejledning

Skyggebørn kæmper for at sikre, at der på landsplan ydes optimal støtte til børn og unge i sorg.

Læs mere