Sorg er ikke en sygdom, og der kan ikke sættes tid på sorgen, da der resten af livet kan komme øjeblikke, der minder barnet tabet fx. ved konfirmation, ægteskab eller når barnet selv bliver forælder.

Vi betragter sorgen som et grundvilkår i barnets liv, og det kræver støtte og omsorg fra barnets nære omgivelser, men mange føler sig ikke rustet til opgaven. Man bliver bange for at sige noget forkert og vælger tavsheden. Eller føler trang til at trøste og bruger vendinger som: ”Du skal nok komme over det”.

Vores erfaring er, at de reaktioner ikke er hensigtsmæssige, da barnet har brug for, at omgivelserne giver plads til, og italesætter, sorgen.

Skyggebørn kæmper for, at der på landsplan er optimal støtte til børn og unge i sorg. Vi har mere end 25 års erfaring og står til rådighed med følgende ydelser til professionelle og frivillige:

Rådgivning og vejledning ved opstart af samtalegrupper.
Uddannelse i arbejdet med børn i sorg.
Supervision af samtalegruppe-ledere.

KURSUSKALENDER 2019

Aalborg: 11. – 13. februar
København: 11. – 13. marts
København: 19. – 21. august
Aalborg: 9. – 11. september

Kursusleder er Jes Dige.

OM KURSET

Kurset er for dig, der overvejer at starte en samtalegruppe. Dig, der allerede arbejder med børn og unge i sorg, men gerne vil have flere redskaber, eller dig, der ønsker viden om børn i sorg.

Det er ikke krav, at du har en børnefaglig uddannelse eller baggrund. Det kan være, at du selv har oplevet et stort tab og gerne vil bruge dine erfaringer til at hjælpe børn, der står i en lignende situation.

På kurset bliver du trænet i den “børnefaglige” samtale. Hvordan taler man med et barn i sorg? Stiller man åbne eller lukkede spørgsmål? Hvad gør man, når barnet bliver meget berørt? Vi sætter også sorgen ind i et kulturelt perspektiv: Hvordan tackler vi i den danske kultur døden og sorgen, og hvordan smitter kulturen af på måden, vi forholder os til børn i sorg?

Kurset er i tidsrummet 9.00 til 15.30 og koster 4500, inklusiv morgenmad, frokost og te/kaffe.
Opfølgning koster 1500,-

Kontakt os endelig for mere information.