SORGKURSUS MED JES DIGE

3 kursusdage til dig der
  • Arbejder fagligt med børn og unge i sorg, men gerne vil have flere redskaber til at håndtere sorgarbejdet på den rigtige måde
  • Ønsker viden om børn i sorg
  • Gerne vil lære, hvordan man taler med et barn i sorg
  • Selv har oplevet et stort tab, og gerne vil bruge dine erfaringer til at hjælpe børn og unge, der står i en lignende situation
  • Overvejer at starte en samtalegruppe

Det er ikke noget krav, at du har en børnefaglig uddannelse eller baggrund, for at deltage eller få noget ud af kurset. Deltagerne kommer med vidt forskellige baggrunde og erfaringer: Fx fra kommuners forvaltninger, er pædagoger, skolelærere, plejepersonale, psykologer, folkekirken, plejefamilier, studerende eller gruppeledere fra Skyggebørn, og andre som også i privat regi ønsker at blive klogere på sorg (også ens egen).

KURSUSKALENDER 2021

Aalborg (Slotsgade 7, 9000 Aalborg):

18.1.21 til 20.1.21 – KURSUS NR. 2021-01 – Aflyst
15.2.21 til 17.2.21 – KURSUS NR. 2021-02 – Aflyst
15.3.21 til 17.3.21 – KURSUS NR. 2021-03  – Aflyst
10.5.21 til 12.5.21 – KURSUS NR. 2021-05 – Udsolgt
7.6.21 til 9.6.21 – KURSUS NR. 2021-06 – Få pladser

NYT: København (Adresse følger):

26.4.21 til 28.4.21 – KURSUS NR. 2021-04 – Udsolgt

Vi offentliggør efterårets kurser i Aalborg og København inden så længe. Vil du gerne skrives på vores venteliste med det samme, så du er sikker på en plads? Kontakt Preben: pha@skyggeboern.dk

KURSUSLEDER ER JES DIGE

Jes Dige er en af Danmarks mest fremtrædende skikkelser indenfor arbejde med børn og unge i sorg. Han er en anerkendt foredragsholder, har medvirket i flere dokumentarer om børn i sorg. Startede nogle af de første samtalegrupper for børn herhjemme gennem Kræftens Bekæmpelse – og er initiativtager til/og stifter af SKYGGEBØRN.

Jes’ filosofi, viden og erfaringer efter 30 års arbejde med hjælp til sorgramte børn og unge får du del i på kurset.

OM KURSET

På kurset bliver du trænet i den “børnefaglige” samtale. Hvordan taler man med et barn i sorg? Stiller man åbne eller lukkede spørgsmål? Hvad gør man, når barnet bliver meget berørt? Vi sætter også sorgen ind i et kulturelt perspektiv: Hvordan tackler vi, i den danske kultur, døden og sorgen, og hvordan smitter kulturen af på måden, vi forholder os til børn i sorg?

Temaer, vi kommer omkring på kurset:

  • Børn og sorg/Når børn har ondt i livet
  • Træk af sorgteori gennem tiderne
  • Den svære samtale/Temaer i mødet med børnene
  • Den ansvarlige voksne hjælper
  • Forældresamarbejde/samarbejde med andre ressourcer

Kurset er i tidsrummet 9.00 til 15.30 og koster kr. 4.500, inklusiv morgenmad, frokost og te/kaffe.

Kontakt Preben Hansen på pha@skyggeboern.dk for yderligere information eller tilmelding.

DU KAN GØRE EN FORSKEL

Sorg er ikke en sygdom, og der kan ikke sættes tid på sorg. Et sorgramt barn vil resten af livet kunne opleve, at forskellige oplevelser bringer minder frem, som både kan vække glæde og sorg. Det kan være store livsbegivenheder som konfirmation, ægteskab, når barnet selv bliver forælder m.v., og det kan være små hverdagsoplevelser, der minder barnet om mor eller far.

Vi betragter sorgen som et grundvilkår i barnets liv, og det kræver støtte og omsorg fra barnets nære omgivelser, som desværre ofte ikke føler sig rustet til opgaven. Frygten for at sige noget forkert tager over, og mange vælger i stedet tavshed eller forsøger at trøste med vendinger som ”Du skal nok komme over det”.

Vores erfaring er, at barnet har behov for, at omgivelserne giver plads til, at det sørger og at samtidig kan rumme, at barnet er i sorg. Sorgen skal ikke fikses, men italesættes.

På kurset får du konkret redskaber til at forstå og hjælpe børn i sorg.

JEG VIL GERNE PÅ SORGKURSUS

OM SKYGGEBØRN

SKYGGEBØRN kæmper for, at der på landsplan er optimal støtte til børn og unge i sorg. Vi har mere end 25 års erfaring, og vi står til rådighed med følgende ydelser til professionelle og frivillige:

– Rådgivning og vejledning ved opstart af samtalegrupper.
– Uddannelse i arbejdet med børn i sorg.
– Supervision af samtalegruppe-ledere.

Corona: Vi tager alle nødvendige forholdsregler i fht. Covid19.
Bliver kurset aflyst eller udskudt bliver du tilbudt en anden kursusplads eller kursusgebyret refunderes.