Foredrag

Der er generelt meget berøringsangst med døden og sorgen, og hvis den sørgende tilmed er et barn, bliver mange voksne ramt af afmagt. For hvad siger man lige til barnet i sorg? Hvordan kan man støtte barnet bedst muligt?

I de seneste år er der kommet et større fokus på, at det er nødvendigt at tage hånd om børn i sorg. For eksempel har folkeskolerne lavet sorg-handleplaner, som konkret beskriver, hvem der tager sig af hvad, når et barn på skolen mister et familiemedlem. Men der er stadig lang vej. Det er ikke nok, at viljen er der, for rigtig mange føler sig stadig ikke rustet til at tage hånd om den følelsesmæssige del af barnets tab.

I foredraget fortæller Jes Dige indlevende og konkret om sorgens betydning for barnet. Gennem sine 25 års arbejde med børn i sorg, har Jes igen og igen oplevet, at et dødsfald i den nærmeste familie skaber store forandringer i barnets personlighed og værdigrundlag. Udover at give en unik indsigt i “sorgens natur”, giver Jes også konkrete værktøjer til de tilhørende.

Foredraget henvender sig især til faggrupper, foreninger og organisationer, der har med børn at gøre.

Prisen afhænger af varighed og logistik – kontakt os for at få et tilbud.