Gå til indhold

Mød de frivillige

Ingen frivillige - intet Skyggebørn. Her kan du møde de mange frivillige, der gør det muligt at tilbyde sorggrupper til børn og unge

Mød og læs om vores frivillige i Aalborg, Aarhus og København

Filter:
Bente Have Qvist, Frivillig.
Bente Have Qvist

Frivillig

Ansvarsområder

Bente blev frivillig i Skyggebørn i august 2019 og er gruppeleder i Ungegruppen i Aalborg.

 

Baggrund

Bente er født i 1959. Hun arbejder i et familiehus som familiebehandler i Rebild Kommune på 20. år. 

Gennem hendes daglige arbejde er hun i kontakt med familier med forskellige udfordringer, herunder at have mistet familiemedlemmer eller andre situationer med tab eller kriser.

Bente bor i Aalborg og har to voksne døtre og 3 børnebørn.

Kontakt
René Nielsen, Frivillig.
René Nielsen

Frivillig

Ansvarsområder

René blev frivillig et halvt år efter Jes Dige stiftede Skyggebørn i 2017. 

René er gruppeleder i Ungegruppe 1 i Aalborg.
 

Baggrund

René er født i 1961. Han er socialpædagog og har arbejdet med familier siden 1993.

Han er familiebehandler i Familiehuset i Rebild Kommune, og gennem sit arbejdsliv har han mødt en del familier, der har været ramt af tab. Derudover har han samarbejdet med Jes Dige om unge, der er ramt af sorg.

René er gift og har 5 børn.

Kontakt
Sofie Lystlund, Frivillig.
Sofie Lystlund

Frivillig

Ansvarsområder

Sofie blev frivillig i 2021. Hun er gruppeleder i Børnegruppe 3.

Baggrund

Sofie er født i 1992. Hun er uddannet præst, og sorg og samtaler herom er derfor en naturlig del af hendes hverdag. Sofie fortæller, at det at erfare sygdom og død er en uundgåelig del af menneskelivet, men at ordene især kan være svære at finde, når det er børn og unge, der mister. Det er en af grundene til, at hun synes Skyggebørn er et vigtigt tilbud, hvor hun som præst kan få masser af lærdom fra de kloge børn.

Sofie bor nord for Aalborg sammen med sin mand Kristoffer og deres to børn, Selma og Bertil.

 

Kontakt
Signe Boye Magnussen, Frivillig.
Signe Boye Magnussen

Frivillig

Ansvarsområder

Signe startede som frivillig i 2021. Hun er frivillig i Teenagegruppe 3.

Baggrund

Signe er født i 1998, bor i Aalborg og læser psykologi på Aalborg Universitet. 

Signes baggrund for at være frivillig i Skyggebørn er først og fremmest personlig interesse og et ønske om at støtte børn og unge i deres sorg på en meningsfuld måde – og samtidig få unik erfaring i at tale om sorg. Derfor er hun meget taknemmelig over at være en del af organisationen og fællesskabet i gruppen. 

Kontakt
Jesper Tangaa-Møller, Frivillig .
Jesper Tangaa-Møller

Frivillig

Ansvarsområder

Jesper er frivillig gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Jesper er født i 1980. Han bor i Vejgaard med sin kone og de har de har to børn på 17 og 21. Til dagligt arbejder Jesper som salgskonsulent. Hans fritid bliver brugt på racercyklen eller spinningcyklen, hvor han cykler penge ind til velgørenhed. For eksempel: 32 timer på en spinningscykel til fordel for Skyggebørn.

Jespers baggrund for at være frivillig er hans egen erfaring med sorg.
Han mistede sin mor til kræft i 2002, da han var 22 år. Jespers mor var kræftpatient det meste af hans barndom og i 2021 mistede han sin far til alkohol. 

Jesper vil gerne hjælpe børn og unge, der har sorg tæt inde på livet, så de ikke bliver mødt af den samme mur af tavshed som han gjorde. Han ville have ønske, at han havde haft muligheden for at gå i sorggruppe og ikke stå alene med sin sorg. Dette har Jesper nu gjort noget ved og går i Voksengruppen hos Skyggebørn.

Kontakt
Johanne Rahbæk Mellergaard, Frivillig .
Johanne Rahbæk Mellergaard

Frivillig

Ansvarsområder

Johanne er frivillig gruppeleder i Børnegruppe 2 i Aalborg.

Baggrund

Johanne er født i 1998 og bosat i Aalborg, hvor hun er i gang med en kandidat i psykologi på Aalborg Universitet. Ved siden af studiet arbejder hun i en vuggestue. 

Gennem sin uddannelse har Johanne fundet stor interesse for både sorgområdet samt børn- og unges trivsel. I et praktikforløb i Børne- og Ungdomspsykiatrien, oplevede hun især, hvordan arbejdet med børn gav stor mening.

I sorggrupperne hos Skyggebørn findes et åbent, trygt og tillidsfuldt rum, hvor sorgen ikke er tabubelagt og de svære spørgsmål velkomne. Johanne synes, det er rigtig givende at være med til at skabe dette rum sammen med børnene.

Kontakt
Annemette Damm, Frivillig .
Annemette Damm

Frivillig

Ansvarsområder

Annemette er frivillig gruppeleder i  Aalborg.

Baggrund

Annemette er 23 år gammel og bor i Aalborg. Til dagligt er hun shipping trainee og er udlært til august.

Annemettes baggrund for at melde sig som frivillig i Skyggebørn var at hun selv mistede sin mor til kræft da hun var 16 år. Hun kender derfor til mange af de følelser børnene sidder med. Annemette vil gerne give børnene én, de kan spejle sig i, i sorgen og bidrage til at tale om det ingen andre taler om. Det giver stor mening for Annemette, da hun selv har gået i sorggruppe hos Skyggebørn og fik rigtigt meget støtte, fællesskab og frirum til at tale om sin egen sorg.

Kontakt
Maria Sørensen, Frivillig .
Maria Sørensen

Frivillig

Ansvarsområder

Maria er gruppeleder i Aalborg i børnegruppe 3. 

Baggrund

Maria blev født i år 2000. Hun studerer kandidat i psykologi på Aalborg Universitet. Maria har selv mistet sin mor og finder det enormt vigtigt at tale om sorg og skabe et trygt og fortroligt rum. Et rum, hvor man frit kan tale om den man har mistet, mærke sorgen, tale om den og have mulighed for at spejle sig i andre.

Maria er frivillig, fordi hun ønsker at skabe dette trygge og fortrolige rum, hvor der er plads til at tale om sorgen og hvor alle følelser er velkomne. 

Kontakt
Britta Buje, Frivillig .
Britta Buje

Frivillig

Ansvarsområder

Britta er gruppeleder i Aalborg i børnegruppe 2. 

Baggrund

Britta er 65 år, uddannet pædagog og har arbejdet indenfor pædagogfaget siden 1984. 

Britta har altid haft interesse for arbejdet i Skyggebørn og har deltaget i flere kurser med Jes Dige, gennem et langt arbejdsliv.

Britta er frivillig, fordi hun mener at det er et givende og meningsfyldt frivilligt arbejde, nu hun er gået på efterløn. Hermed kombinerer hun personlige og professionelle interesser og har masser af faglige kompetencer hun kan bidrage med. 

 

Kontakt
Cecilie Petersen, Frivillig .
Cecilie Petersen

Frivillig

Ansvarsområder

Cecilie er frivillig gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Cecilie er født i 1998 og bor i Aalborg med sin kæreste og hund. 

Hun har selv personlig erfaring med sorg, idet hun som 20-årig mistede sin lillesøster og derefter har gået i familiesorggruppe. Derfor er det meningsfuldt for hende at være en del af skyggebørn, og hun håber at kunne give børnene samt de unge et trygt rum med plads til alle følelserne i sorgen. 

Kontakt
Kirsten Hansen, Frivillig .
Kirsten Hansen

Frivillig

Ansvarsområder

Kirsten er gruppeleder i Teenagegruppe 3, som hun var med til at starte op i november 2017, efter at have været på kursus hos Jes Dige. 

Baggrund

Kirsten er fra 1964 og er uddannet lærer. Hun har i 30 år arbejdet i folkeskolen - hovedsageligt i specialklasser. Kirsten har derigennem mødt børn med mange forskellige problematikker. Både faglige, personlige og familiære problematikker.

Det er relationerne, tiden, nærværet og samtalerne med de unge, og de unge imellem i Skyggebørn, der giver mening, synes Kirsten. 

Kirsten bor i Nibe. Har 3 børn og 2 børnebørn.

 

Kontakt
Trine Søltoft, Frivillig .
Trine Søltoft

Frivillig

Ansvarsområder

Trine er startet som gruppeleder i en småbørnsgruppe i sept. 2022 efter at have deltaget i Skyggebørns “Kursus i Sorghåndtering”.

Baggrund

Trine er uddannet lærer og har en supplerende efteruddannelse som speciallærer og talepædagog. 

Sorg- og krisearbejde har været et betydningsfuldt element i Trines 25-årige arbejdsliv på en specialskole for børn og unge med syns- og hørevanskeligheder - og dermed ekstra udfordrede børn og forældre.

Trine stoppede med at arbejde i starten af 2021, og efterlønslivet har givet en del overskydende tid, som Trine nu glæder sig over at kunne bruge på noget så meningsfuldt og givende som frivilligt arbejde i Skyggebørn. 

Kontakt
Marian Myrup, Frivillig .
Marian Myrup

Frivillig

Ansvarsområder

Marian har været frivillig i Skyggebørn siden det blev stiftet i 2017.  
Hun er gruppeleder i Teenagegruppe 4.

Baggrund

Marian er født i 1957. Hun er socialrådgiver og har gennem sit arbejdsliv mødt mennesker, som har været ramt af tab og sorg ligesom hun selv har lidt tab   Derudover har hun tidligere haft børne- og unge kræftgruppe med Jes Dige. 

Det er en stor glæde at være med til at skabe et rum, hvori der gives plads til at tale om det der er svært. 

 

Kontakt
Emma Zaar Brandt , Frivillig .
Emma Zaar Brandt

Frivillig

Ansvarsområder

Emma er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Emma er født i 1996 og bor sammen med sin kæreste i Aalborg midtby. Hun læser til sygeplejerske og drømmer om at komme til at arbejde i psykiatrien, hvor hun forestiller sig at kunne gøre en forskel. I Skyggebørn brænder hun ligeledes for at gøre en forskel for børnene ved at være nærværende og give plads til både grin og gråd. 

Kontakt
Lotte Laut, Frivillig .
Lotte Laut

Frivillig

Ansvarsområder

Lotte er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Lotte er født i 1975. Hun arbejder som konsultationssygeplejerske hos lægerne i Nibe.
Lotte har tidligere arbejdet på onkologisk afdeling og som vikar på hospice. I sit daglige virke og tidligere ansættelser har hun mødt mange familier som har stået med tab eller i krisesituationer.

Bor i Aalborg sammen med Lars og har 3 børn. 

Kontakt
Anne Kathrine Kragh, Frivillig .
Anne Kathrine Kragh

Frivillig

Ansvarsområder

Anne Kathrine er gruppeleder i Ungegruppe 2 i Aalborg.

Anne Kathrines baggrund for at være frivillig skyldes hendes egen erfaring med sorg. Hun vil gerne hjælpe børn og unge der har sorg tæt inde på livet, så de ikke bliver mødt af den samme mur af tavshed og berøringsangst, som hun gjorde. 

Baggrund

Anne Kathrine er født i 1975. Hun bor i Nørresundby sammen med sin kæreste Michael. 
Er uddannet lærer og har arbejdet i folkeskolen, i specialskole, på produktionsskole samt på FGU, hvor hun pt. underviser 16-25 årige, der har udfordringer på det faglige, personlige eller sociale plan. 
 
Anne Kathrine mistede sin far til selvmord, da hun var 14 år. Hun gik ikke i sorggruppe dengang, da de vist ikke fandtes i 1990.  Som voksen er Anne Kathrine blevet en del af gruppen Voksen Skyggebørn, og det er hun utrolig taknemmelig for. Det giver stor værdi at sidde sammen med andre, som også har mistet og snakke om sorgen. Efter at have været på sorgkursus i maj 2022 var hun slet ikke i tvivl om, at skulle melde sig som frivillig. 
 
 

 

Kontakt
Julie Andersen, Frivillig .
Julie Andersen

Frivillig

Ansvarsområder

Julie er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Julie er 21 år og bosat i Aalborg midtby. Hun studerer på Aalborg universitet til socialrådgiver, men har et ønske om at studere psykologi til sommer. 

Julie har selv, i en alder af 15 år, mistet sin mor til et meget turbulent kræftforløb. Efterfølgende gik hun selv i sorggruppe, hvilket hjalp hende utrolig meget. 

Julie har stor interesse inden for især børn og unge i sorg, og synes vigtigheden i at italesætte netop dette, er meget betydningsfuldt. Derfor er hun utrolig glad for, at hun har fået denne mulighed ved at være frivillig i skyggebørn. 
Endvidere vil hun gerne bidrage til, at børn og unge har et rum, hvor der er mulighed for at snakke om det der er svært.

 

Kontakt
Fie Holt Christiansen, Frivillig .
Fie Holt Christiansen

Frivillig

Ansvarsområder

Fie er gruppeleder i Teenagegruppe 3 i Aalborg. 

Baggrund

Fie er født i 1986 og er uddannet sociolog.
Hun har personlig erfaring med sorg og vil rigtig gerne bidrage til Skyggebørns arbejde med at skabe et trygt rum for børn og unge, hvor de kan dele og bearbejde deres sorg.

Fie bor med sin kæreste og deres søn i Klarup.

 

Kontakt
Trine Munk, Frivillig .
Trine Munk

Frivillig

Ansvarsområder

Trine er gruppeleder i Aalborg.
Tidligere var hun gruppeleder i T3 i 2019-2021, inden hun gik på barsel.

Baggrund

Trine er 36 år og bor i Hadsund med sin kæreste og datter på 1,5 år. Trine er uddannet SOSU-assistent og arbejder til daglig med psykisk syge udviklingshæmmede mennesker.

Kontakt
Amalie Hav, Frivillig .
Amalie Hav

Frivillig

Ansvarsområder

Amalie er gruppeleder i Teenagegruppe 2 i Aalborg.
 

Baggrund

Amalie er født i 1998. Hun er uddannet sygeplejerske, og arbejder inde på børneafdelingen i Aalborg. 

Amalie har som barn selv været meget syg og ved derfor, hvor vigtigt det er, at have nogen at tale med. Amalie oplever, at mange har en berøringsangst for, at tale omkring sorg og sygdom, da man er bange for at gøre den anden ked af det. Amalie håber, at hun gennem arbejdet ved Skyggebørn, kan være med til ændre denne tankegang samt videreføre det i sit arbejde som sygeplejerske. 

Amalies drivkraft for at være frivillig er, at hun ønsker at skabe et rum, hvor der både er plads til grin og gråd, så børn og unge føler sig trygge ved at åbne op omkring de tanker og følelser der fylder for dem i hverdagen. 

Kontakt
Lisa Sørensen, Frivillig .
Lisa Sørensen

Frivillig

Ansvarsområder

Lisa er gruppeleder i Teenagegruppe 4 i Aalborg.
 

Baggrund

Lisa er født i 1981 og bor sammen med sine to børn i Brønderslev. Hun har efter eget valg sagt sit mangeårige arbejde op indenfor bankverdenen, og læser nu til sygeplejerske. 

Hun har selv haft sorg tæt inde på livet, da hun som 10-årig mistede sin far til selvmord. Det er derfor meget meningsfuldt og givende at være en del af Skyggebørn. At blive en del af Skyggebørn er en mangeårig drøm, der er gået i opfyldelse. Hun ser det som en stor gave at få muligheden for at hjælpe børn og unge trygt igennem sorgen. At få muligheden for at bryde det tabu, som hun selv har mødt. 

Kontakt
Stine Dinesen Saarup, Frivillig .
Stine Dinesen Saarup

Frivillig

Ansvarsområder

Stine er ny gruppeleder i voksengruppen i Aalborg.

 

Baggrund

Stine er født i 1980 og er administrativ medarbejder ved Børn og Unge i Aalborg Kommune. Hun bor i Mou, øst for Aalborg med sin mand og 3 børn.

Da Stine som 17-årig mistede sin mor til kræft, gik hun i sorggruppe ved Jes Dige. Hun startede allerede i teenagegruppe, inden hendes mors død. I 2022 startede hun i voksengruppen, hvor hun mødte andre, der også fortsat mærker et stort tomrum i hverdagen som voksen. 

I voksengruppen møder man andre, der ikke er bange for at spørge ind til det, der fylder og kan gøre ondt. Stine vil gerne være med til at flytte grænserne for, hvad man taler om og hvad sorg kan være.

 

Kontakt
Pia Mosegaard, Frivillig .
Pia Mosegaard

Frivillig

Ansvarsområder

Pia er gruppeleder i en af teenagegrupperne i Aalborg.

 

Baggrund

Pia er født i 1961 og har en baggrund som  bl.a. specialpædagogisk konsulent, efteruddannelse som proceskonsulent m.m., og har gennem hele sit arbejdsliv mødt familier i sorg og kriser. 

Sorgen bliver et livsvilkår uden udløbsdato, der er med os i hverdagen, og det at være med til at skabe et trygt forum, hvor der er mulighed for at danne relationer, samtaler eller bare at være, har været medvirkende til, at Pia har meldt sig som frivillig.

Pia er pensioneret fra januar 2023. Når hun ikke er hos Skyggebørn, arbejder hun nu bl.a. som sæsonmedarbejder hos Fårup Sommerland. 

Pia har inden opstarten som gruppeleder været på kursus hos Skyggebørn og har personlige erfaringer med at miste som teenager og ung.

Kontakt
Sofie Langagergaard, Frivillig .
Sofie Langagergaard

Frivillig

Ansvarsområder

Sofie er gruppeleder i Aalborg.

 

Baggrund

Sofie er født i 1998 og bosat i Aalborg. Til daglig læser hun på kandidaten i Psykologi på Aalborg Universitet. 
 
Sofie er frivillig i Skyggebørn, fordi hun gerne vil støtte børn og unge i sorg. Hun vil gerne være med til at skabe et varmt og trygt rum, hvor der er plads til at dele de tanker og følelser, der fylder.
 
Hun synes, at det er både vigtigt og meningsfuldt at give plads til sorgen, og derfor er hun meget taknemmelig for at være en del af Skyggebørn. 

 

Kontakt
Emilie Rothmann Jakobsen, Frivillig .
Emilie Rothmann Jakobsen

Frivillig

Ansvarsområder

Emilie er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Emilie er født i 2000, læser psykologi på Aalborg Universitet, og arbejder som vikar på et specialiseret aflastningstilbud for børn. Derudover er hun storesøster til Michelle, der er svært udviklingshæmmet grundet en medfødt kromosomfejl.

Emilie er frivillig fordi hun finder Skyggebørns arbejde enormt meningsfuldt. Hun vil gerne være med til at skabe et varmt og trygt rum i gruppen, hvor der kan tales om alt det, der ellers kan være svært at tale om. Emilie er rigtigt taknemmelig for muligheden og de erfaringer, der følger med. 

 

Kontakt
Annette Engsig, Frivillig .
Annette Engsig

Frivillig

Ansvarsområder

Annette er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Annette er født i 1956. Hun har været praktiserende læge i mere end 30 år, og desuden arbejdet med uddannelse og efteruddannelse, hvor fokus på at give plads til følelser har været højt prioriteret.

Annette har gennem årene fulgt Skyggebørn og set hvor vigtigt dette tilbud er. Hun glæder sig derfor over nu selv at være en del af det.

Annette bor på landet i Bjergby ved Hjørring med sin mand Morten. De har 2 voksne sønner og 3 børnebørn.

 

Kontakt
Lone Dahl Sørensen, Frivillig .
Lone Dahl Sørensen

Frivillig

Ansvarsområder

Lone er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Lone er født i 1976. Hun blev uddannet sygeplejerske i 2004 og har siden arbejdet flere år på en medicinsk afdeling samt fire år på Børneafdelingen. Hendes nuværende ansættelse er som udekørende hjemmesygeplejerske i Aalborg Sydvest, hvor hun har været siden 2021.

Lone har således en del års erfaring med arbejde omkring familier i sorg og krise. Hun ønsker i sit frivillige arbejde ved Skyggebørn at skabe en tryg base hvor børnene har lyst til at fortælle om de tanker og følelser der fylder i deres liv. 

Lone bor i Nibe sammen med sin mand, Morten og deres tre børn. 

 

Kontakt
Emma Bach Poulsen, Frivillig .
Emma Bach Poulsen

Frivillig

Ansvarsområder

Emma er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Emma er født i 1997. Hun er uddannet jordemoder og studerer nu på bacheloren Psykologi på Aalborg Universitet. 

Igennem jordemodervirket har Emma oplevet både glæde og sorg. Hun har haft kendskab til Skyggebørn i et stykke tid og er meget taknemlig for at være blevet en del af foreningen. Hun glæder sig over, at kunne være med til at gøre en forskel for børn og unge i sorg. 

Kontakt
Caroline Olsson, Frivillig .
Caroline Olsson

Frivillig

Ansvarsområder

Caroline er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Caroline er 23 år. Hun bor i Aalborg og læser til daglig Psykologi på Aalborg Universitet. 

Caroline mistede selv sin mor meget pludseligt som 16 årig, og mærkede, hvordan sorgen kan vende vores liv på hovedet. 

Hun ønskede at blive frivillig i Skyggebørn, for at bidrage til det meningsfulde fælleskab om sorgen. Det er hendes ønske at kunne hjælpe børnene ved at skabe et trygt rum, hvor der er plads til tale om tabet og sorgens mange facetter.

 

Kontakt
Frida Langballe Jensen, Frivillig .
Frida Langballe Jensen

Frivillig

Ansvarsområder

Frida er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Frida er 20 år gammel og bor i Thy. Hun blev student i sommer og har nu sabbatår. 

Til daglig arbejder Frida med mennesker og nyder at kunne gøre en forskel for andre. 
Hun er selv skyggebarn, da hun mistede sin ene storesøster som ganske lille. Frida har siden hun var 13-14 år gået til samtaler hos Jes Dige, hvilket har været en stor hjælp for hende. 

Frida har valgt at blive frivillig, da hun synes arbejdet med sorg er meget meningsfuld, men også vigtigt at huske på. Samtidig har hun en stor interesse for især børn og unge i sorg, da hun jo selv har stået i samme situation.

Hun ønsker at skabe et rum, hvor sorg er naturligt at snakke om: Et trygt rum, hvor man kan italesætte virkeligheden og de ting, som kan være svære – og hvor man kan mindes. Der skal både være plads til at grine og græde, mener Frida. 

Kontakt
Mathilde Brandt Guldbæk, Frivillig .
Mathilde Brandt Guldbæk

Frivillig

Ansvarsområder

Mathilde er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund

Mathilde er født i 1991. Hun er uddannet socialrådgiver i 2020 og har erfaring fra både voksenområdet samt i familieafdeling. Hun arbejder idag på et opholdssted for børn og unge. 

Som 18-årig blev Mathilde frivillig i Kræftens Bekæmpelse og har erfaring med sorggrupper for børn samt familier. Under sin uddannelse til socialrådgiver var hun frivillig på hospice og arbejdede hos en bedemand. 

Mathilde ønsker at blive ved med at blive klogere sammen med børnene i Skyggebørn, der er de bedste til at lade vi voksne forstå, hvordan sorg ser ud og føles i et barneperspektiv. 

Hun bor i Nørresundby sammen med sin kæreste, Jesper og deres fire sammenbragte børn. 

Kontakt
Sofie Kirch, Frivillig .
Sofie Kirch

Frivillig

Ansvarsområder

Sofie gruppeleder i Aalborg.

Baggrund Kontakt
Lone Hein, Frivillig .
Lone Hein

Frivillig

Ansvarsområder

Lone er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund Kontakt
Marie S, Frivillig .
Marie S

Frivillig

Ansvarsområder

Marie er gruppeleder i Aalborg.

Baggrund Kontakt
Lene Mørk, Frivillig .
Lene Mørk

Frivillig

Ansvarsområder

Lene har været frivillig gruppeleder i Skyggebørn siden 2017 og er tilknyttet Børnegruppe 1 og Teenagegruppe 1 i Aalborg.

Baggrund

Lene er socialpædagog og har en efteruddannelse som Familieterapeut fra Kempler Instituttet. Hun arbejder på Privatskolen i Sæby som Pædagogisk afdelingsleder, er leder af 0. klasse og står for skilsmissegrupperne på skolen.

Lene er født i 1960 og bor i Sæby sammen med Niels.

Kontakt
Sanne Holm, Frivillig .
Sanne Holm

Frivillig

Ansvarsområder

Sanne har været frivillig i Skyggebørn siden september 2019 og er en af gruppelederne i Børnegruppe 2 i Aalborg.

Baggrund

Sanne er uddannet erhvervsøkonom og Life & Business Coach.

Hun er selv et voksent Skyggebarn, har arbejdet meget med psykologi og har stor erfaring inden for sorgens verden. Det giver mening for Sanne at give omsorg til de børn, der kommer hos Skyggebørn.

Det er meningsfuldt for Sanne at bruge sine kompetencer og erfaringer med sorg hos Skyggebørn, og dermed gøre en forskel for børn, der har ondt i livet.

Sanne er født i 1971 og har to voksne børn.

Kontakt
Marlene Kejser, Frivillig (Orlov).
Marlene Kejser

Frivillig (Orlov)

Ansvarsområder

Marlene har siden 2022 været frivillig i vores Teenagegruppe 3.

Baggrund

Marlene er teateruddannet og arbejder som kirke- og kulturmedarbejder samt har sin egen teatervirksomhed, hvor hun optræder og laver workshops. I sit arbejde har hun ofte med børn og unge at gøre, hvilket hun ser en stor værdi i.

At blive frivillig i Skyggebørn har længe været et ønske, da Marlene selv mistede en forælder som barn og synes, at det er enormt vigtigt at tale om sin sorg. Og dét trygge, åbne og fortrolige rum, hvor man frit kan tale om den man har mistet, vil Marlene gerne bidrage til at skabe.

Marlene er født i 1989 og bor i Vanløse med sin lille familie.

 
 

 

Kontakt
Anja Erngart , Frivillig .
Anja Erngart

Frivillig

Ansvarsområder

Anja Erngart er gruppeleder i Teenagegruppe 2. Hun startede som frivillig i oktober 22.

Baggrund

Anja er født i 69 og er mor til 2 voksne drenge.
Hun arbejder indenfor mediebranchen og læser til coach med speciale i børn og unge.

Anja føler en stor ydmyghed og taknemmelighed for at være en del af Skyggebørn hvor børn og unge har et forum, hvor ingen tanker eller følelser er tabubelagt, og hvor de bliver mødt med forståelse og har mulighed for at sætte ord på deres sorg. 

 

 

Kontakt
Jesper Vraa Holten Nielsen, Frivillig .
Jesper Vraa Holten Nielsen

Frivillig

Ansvarsområder

Jesper har været gruppeleder i Skyggebørn, København siden november 2022. Han er gruppeleder i Ungegruppe 3.

 

Baggrund

Jesper er uddannet cand.merc.dat 1992 og mangeårig konsulent og leder i erhvervslivet. Han har ikke en klassisk baggrund fra omsorgssektoren, men blev selv skyggebarn som 13-årig og har brugt mange år på personlig udvikling og på at arbejde med den sorg, som tabet medførte.

Jesper har fra sit arbejde som ledelses- og organisationskonsulent stor erfaring med dialog og udviklingssamtaler med mange, vidt forskellige mennesker. Han er 56 år, har en datter på 22 år og en søn på 25 år med sin kone Dorte.

Jesper er frivillig hos Skyggebørn, da han er stor tilhænger af Skyggebørn og det tilbud der her gives til børn og unge - et tilbud han selv savnede, da han som barn mistede sin mor.

 

Kontakt
Jens Tybo Jensen, Frivillig .
Jens Tybo Jensen

Frivillig

Ansvarsområder

Jens er gruppeleder i Ungegruppe 2 i København.

Baggrund

Jens er uddannet elektroingeniør fra DTU i Kgs. Lyngby samt MBA fra CBS i København og har gennem en lang international erhvervskarriere beskæftiget sig med teknologi, forretning og personaleledelse. 
Han afsluttede i 2022 en 2-årig lederuddannelse hos DISPUK. 

Jens er født i 1964 og opvokset i Aalborg, hvor han mistede sin far som 10 årig. Han er selv far til to voksne sønner fra et tidligere ægteskab og bor i dag i Greve Strand sammen med sin engelske hustru, som også har to voksne udeboende børn fra tidligere ægteskab samt det første barnebarn - en lille pige, som kom til verden i 2022.

 

Kontakt
Maria Bang Jensen, Frivillig .
Maria Bang Jensen

Frivillig

Ansvarsområder

Maria er startet som frivillig i Skyggebørn København i foråret 2022.

Maria har her været med til at opstarte vores sorggruppe tilbud for voksne skyggebørn. Maria fungerer som gruppeleder for gruppen, som består af voksne over 35 år, der har mistet en nærtstående forældre/søskende/etc. i løbet af deres barndom/ungdom. Gruppens formål er at skabe plads til at udvikle sproget for sorgen blandt ligestillede og sammen opnå en forståelse for tabets betydning fra en tidlig alder. 

Baggrund

Maria er 37 år, uddannet jordemoder i 2010 og cand.psych. i 2021.  

Maria har selv mistet begge forældre i en forholdsvis tidlig alder. Maria har desuden en stor interessere for sorg og omgivelsernes håndtering af de sorgramte. Maria har bl.a. skrevet speciale om den manglende anerkendelse/håndtering af medarbejders sorg på arbejdspladsen, hvilke hun blev hædret for med IDA arbejdsmiljøs studenterpris i 2022. 

Maria arbejder professionelt med sorg og krisehåndtering på arbejdspladsen, som konsulent, coach og oplægsholder. Ligeledes varetager Maria samtaleforløb med sorg- og kriseramte medarbejdere. 

Kontakt
Hanne Hvidt, Frivillig .
Hanne Hvidt

Frivillig

Ansvarsområder

Hanne er gruppeleder i Ungegruppe 2 i København.

Baggrund

Hanne er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og har arbejdet med børn og unge gennem de sidste 30 år. Udover sit faste arbejde som sundhedsplejerske har hun arbejdet på bla. hospice og forskellige psykiatriske afdelinger.

Hanne har altid haft en stor interesse i sorgarbejdet og har løbende deltaget i mange forskellige kurser. I 2002 startede hun med at have sorggrupper for børn og unge, hvilket hun har haft siden.

Det giver så meget mening at kunne hjælpe og formidle betydningen af ikke at være alene om sorgen. At kunne give omsorg til sorgramte og være med til at skabe et rum, hvor det er legalt at  vise og fortælle, om det der er så svært, når man som barn og ung oplever alvorlig sygdom eller har mistet en man har kær. 

 

Kontakt
Toni Bjerre, Frivillig .
Toni Bjerre

Frivillig

Ansvarsområder

Toni er gruppeleder i Teenagegruppe 4 i København.

Baggrund

Toni arbejder til dagligt arbejder som kropsterapeut og psykoterapeut i sin egen klinik. Derudover er han efterskolelærer på efterskolen New Nordic Youth i Hundested, det er en efterskole for iværksætteri og design. Her underviser han i faget Business. En del af undervisningen er mentaltræning og selvudvikling.

Toni bor ved Roskilde og har 3 børn og en hund.

Kontakt
Simone Kolby Frederiksen, Frivillig .
Simone Kolby Frederiksen

Frivillig

Ansvarsområder

Simone er gruppeleder i Børnegruppe 2 i København.

Baggrund

Simone læser til daglig en kandidat i kommunikation på Roskilde Universitet. Hun er frivillig hos Skyggebørn, for at hjælpe med at skabe dialog omkring døden og skabe et rum, hvor man kan snakke om de følelser og tanker, som opstår når man oplever et dødsfald tæt på en.

Kontakt
Melanie Amilie Grønfeldt, Frivillig .
Melanie Amilie Grønfeldt

Frivillig

Ansvarsområder

Melanie er gruppeleder i Børnegruppe 3 og Teenagegruppe 3 i København.

Baggrund

Melanie er 33 år og bor i Gentofte sammen med sin mand og deres to børn. Hun er ved at færdiguddanne sig til familie- og psykoterapeut, og brænder meget for arbejdet med børn og sorg. 

Melanie finder Skyggebørns arbejde enormt meningsfuldt, og er derfor meget beæret over at være en del af det. 

Kontakt
Wamwati Karuri, Frivillig .
Wamwati Karuri

Frivillig

Ansvarsområder

Wamwati er gruppeleder i Teenagegruppe 1 i København.

Baggrund

Wamwati er 43 år og bor i København.
Han er uddannet teolog fra KU og arbejder som børne- og ungdomspræst i Folkekirken.

Kontakt
Louise Davidsen, Frivillig .
Louise Davidsen

Frivillig

Ansvarsområder

Louise er gruppeleder i Teenagegruppe 1 i København.
Hun blev frivillig i Skyggebørn i 2023. 

Baggrund

Louise er 45 år og bor i København med sin datter. Hun er uddannet i Medievidenskab og læser nu til psykoterapeut med en særlig interesse i at være pårørende.

Louise mistede sin far som ung, og forstår vigtigheden i at mærke sorgen, tale om den og kunne spejle sig i andre som i Skyggebørn. Louise finder stor mening i at være gruppeleder i Skyggebørn.

 

Kontakt
Lis Schapiro, Frivillig .
Lis Schapiro

Frivillig

Ansvarsområder

Lis er gruppeleder i Teenagegruppe 1 i København.

Baggrund Kontakt
Søren Reinholdt Dreier, Frivillig .
Søren Reinholdt Dreier

Frivillig

Ansvarsområder

Søren er gruppeleder i Teenagegruppe 2 i København.

Baggrund

Søren arbejder til daglig som pædagogisk leder på Østerbro i en integreret institution (vuggestue og børnehave).
Han har selv prøvet at miste en tæt pårørende, hvorfor han er med i Skyggebørn for at skabe et fordomsfrit rum for en dialog om sorg.

Kontakt
Helle Antares, Frivillig .
Helle Antares

Frivillig

Ansvarsområder

Helle er gruppeleder i Teenagegruppe 2 i København.

Baggrund Kontakt
Charlotte Clante, Frivillig .
Charlotte Clante

Frivillig

Ansvarsområder

Charlotte er gruppeleder i Teenagegruppe 3 i København.

Baggrund Kontakt
Christina Schubart, Frivillig .
Christina Schubart

Frivillig

Ansvarsområder

Christina er gruppeleder i Teenagegruppe 5 i København.
Hun har været frivillig i Skyggebørn siden august 2022

Baggrund

Christina er født 1978. Hun bor i Roskilde sammen med sin mand, hund og tre teenage-børn. Dyrker yoga, vinterbadning og elsker lange gåture med hunden Nellie. 

Christina er udannet som sygeplejerske og har en bred erfarring inde for akut-,intensiv-og hjerteafdeling. Hun er ansat i en kommune, hvor hun har samtaler om bl.a. sorg og forebyggelse. 

Christina har altid interesseret sig for sorg og mistede selv sin mor som 14 årig og oplevede at der manglede et sted, hvor man kunne tale om sorgen. Hun ønsker derfor at være med til at skabe et rum hvor børn og unge kan tale om deres sorg og derved få det bedre i det liv der skal leves.

Kontakt
Mathis Hesselholt, Frivillig .
Mathis Hesselholt

Frivillig

Ansvarsområder

Mathis er gruppeleder i Ungegruppe 2 i København.

Baggrund

Mathis er uddannet cand.merc. i Organisation & Strategi fra Aalborg Universitet. Han arbejder til dagligt i den finansielle sektor med tiltrækning og rekruttering. I dag bor han på Nørrebro med sin kæreste efter mange gode år i Aalborg. 

Mathis har selv mistet nærmeste familiemedlem og kan relatere til formålet i Skyggebørn. Han er meget taknemlig over, at han nu er blevet en del af Skyggebørns meningsfulde arbejde.

Kontakt
Michelle Skødstrup, Frivillig .
Michelle Skødstrup

Frivillig

Ansvarsområder

Michelle er gruppeleder i Børnegruppe 1 i København.

Baggrund Kontakt
Thea Larsen, Frivillig .
Thea Larsen

Frivillig

Ansvarsområder

Thea er gruppeleder i Børnegruppe 1 i København.

Baggrund Kontakt
Gitte Lindhart, Frivillig .
Gitte Lindhart

Frivillig

Ansvarsområder

Gitte er gruppeleder i Børnegruppe 2 i København.

Baggrund Kontakt
Ellen Krøgholt, Frivillig .
Ellen Krøgholt

Frivillig

Ansvarsområder

Ellen er gruppeleder i Børnegruppe 3 i København.

Baggrund Kontakt
Idun Gaardbo, Frivillig .
Idun Gaardbo

Frivillig

Ansvarsområder

Idun er gruppeleder i Børnegruppe 3 i København.

Baggrund Kontakt
Marie Østergaard-Nielsen, Frivillig .
Marie Østergaard-Nielsen

Frivillig

Ansvarsområder

Marie er gruppeleder i Teenagegruppe 1 i København.

Baggrund Kontakt
Karen Emus, Frivillig .
Karen Emus

Frivillig

Ansvarsområder

Karen er gruppeleder i Teenagegruppe 3 i København.

Baggrund Kontakt
Sonja Friis-Rasmussen, Frivillig .
Sonja Friis-Rasmussen

Frivillig

Ansvarsområder

Sonja er gruppeleder i Teenagegruppe 4 i København.

Baggrund Kontakt
Emilie Thyssen, Frivillig .
Emilie Thyssen

Frivillig

Ansvarsområder

Emilie er gruppeleder i Teenagegruppe 4 i København.

Baggrund Kontakt
Magne Farenholz, Frivillig .
Magne Farenholz

Frivillig

Ansvarsområder

Magne er gruppeleder i Teenagegruppe 4 i København.

Baggrund Kontakt
Lea Mikkelsen, Frivillig .
Lea Mikkelsen

Frivillig

Ansvarsområder

Lea er gruppeleder i Teenagegruppe 5 i København.

Baggrund Kontakt
Helle Maximilla Antares, Frivillig .
Helle Maximilla Antares

Frivillig

Ansvarsområder

Helle er gruppeleder i Ungegruppe 1 i København.

Baggrund Kontakt
Nanna Munch Walter, Frivillig .
Nanna Munch Walter

Frivillig

Ansvarsområder

Nanna er gruppeleder i Ungegruppe 1 i København.

Baggrund Kontakt

nanna@skyggeboern.dk

Jonna Nøttrup, Frivillig .
Jonna Nøttrup

Frivillig

Ansvarsområder

Jonna er gruppeleder i Ungegruppe 4 i København.

Baggrund Kontakt
Tina Wolff, Frivillig .
Tina Wolff

Frivillig

Ansvarsområder

Tina starter som gruppeleder i Teenagegruppe 3 i København.

Baggrund Kontakt
Maria Østergaard, Frivillig .
Maria Østergaard

Frivillig

Ansvarsområder

Maria er gruppeleder i Teenagegruppe 1 i København.

Baggrund Kontakt
Helle Mogensen, Frivillig .
Helle Mogensen

Frivillig

Ansvarsområder

Helle starter som gruppeleder i Ungegruppe 1 i København.

Baggrund Kontakt
Hanne Thiim, Frivillig.
Hanne Thiim

Frivillig

Ansvarsområder

Hanne er gruppeleder i Ungegruppe 4.

 

 

Baggrund

Hanne er uddannet socialpædagog og familieterapeut. Hun har arbejdet med børn, unge og familier igennem mange år. På døgninstitutioner, krisecenter, familiepleje mv. Via mit arbejde har hun blandt andet støttet børn og familier som var udsat for alvorlig sygdom og død. 

Hanne er født i 1955 og bor i Solrød sammen med sin mand Peter, har tre voksne børn og 4 skønne børnebørn. 

Hanne ønsker at være en del af Skyggebørn, fordi hun ved hvor vigtigt det er at give børn og unge mulighed for at møde andre som har mistet, og er glad for at kunne bidrage til dette. Hun har været gruppeleder for mange forskellige grupper, og har erfaret hvor gavnligt det er for børn og unge at blive bevidnet og beriget af de andre gruppemedlemmer. Hun var på kursus hos Jes Dige i foråret 2021.

Kontakt
Mathilde Goldmann, Frivillig.
Mathilde Goldmann

Frivillig

Ansvarsområder

Mathilde er gruppeleder i Børnegruppe 2 i København.
Hun er startet som frivillig i september 2021.

Baggrund

Mathilde har speciale i arabisk og flygtningestudier. Hun har boet i Libanon og Jordan, men efter have mistet sin lille datter, har hun fået arbejde i den kirke, hvor de bisatte hende fra.

Mathilde har selv stor glæde af den sorggruppe hun kom i kort efter sin datters død, hvor gruppen stadig holder sammen på trods af at årene går. Mathilde har et stort ønske om at give denne mulighed videre - ikke mindst til børn - og er meget taknemmelig over, at hun nu er blevet en del af Skyggebørns arbejde. 

Mathilde er 29 år.

Kontakt
Jane Løvenfald, Frivillig.
Jane Løvenfald

Frivillig

Ansvarsområder

Jane er vores faglige koordinator i København og gruppeleder i Børnegruppe 3.

Baggrund Kontakt
Marianne Kruse, Frivillig.
Marianne Kruse

Frivillig

Ansvarsområder

Marianne har været frivillig i Skyggebørn siden 2021. Hun er gruppeleder i Børnegruppe 1 og Ungegruppe 3 i København. 

Baggrund

Marianne er 39 år og bor i København sammen med Kasper og deres tre piger på 3, 9 og 12 år.

Marianne arbejder som coach og konsulent, og har både private klienter og er aktiv i forskellige virksomheder og bestyrelser, hvor hun coacher ledere. Desuden er hun uddannet yogalærer og er i gang med en familieterapeutuddannelse. 

Marianne er selv skyggebarn. Hun mistede sin mor i 1990, da hun var 8 år gammel. 

 

Kontakt
Jeppe Pape, Frivillig .
Jeppe Pape

Frivillig

Ansvarsområder

Jeppe er en af gruppelederne i teenagegruppe 2 i Aarhus om tirsdagen i ulige uger.

Baggrund

Jeppe er 58 år gammel og han har været skolelærer i over 30 år.
​Jeppes interesse for Skyggebørn blev vakt, da hans søn selv gik i sorggruppe i 2017. Her oplevede Jeppe hvor vigtigt det var for ham at møde andre børn, der genkendte til de følelser der er forbundet med at miste. Det er vigtigt at tilbyde børn en mulighed for at mødes - derfor er Jeppe frivillig i Skyggebørn.

Kontakt
Sille Kaczor, Frivillig .
Sille Kaczor

Frivillig

Ansvarsområder

Sille er frivillig gruppeleder i Aarhus.

Baggrund

Sille er født i 1997 og bosat i Aarhus. Til daglig studerer hun psykologi på Aarhus Universitet. I forbindelse med studiet har hun skrevet et kvalitativt forskningsprojekt om sorgkulturen i Danmark og om oplevelsen af at miste en nærtstående.
 
Ved siden af studiet har Sille før arbejdet med børn og unge herunder særligt søskende til kræftramte og afdøde. Samtaler og refleksioner om døden har altid haft en plads i hendes hjerte, hvorfor hun ser frem til at være medskabende til et trygt rum med plads til at dele. 

Som færdiguddannet ønsker Sille at arbejde med sorg, da det er enormt meningsgivende og har stor interesse for hende. Hun er taknemmelig for både at kunne hjælpe og lære af børn og unge i sorg hos lige netop Skyggebørn.

 

Kontakt
Anne-Sofie Bjørnager, Frivillig .
Anne-Sofie Bjørnager

Frivillig

Ansvarsområder

Anne-Sofie er en af gruppelederne i teenagegruppe 1, der mødes onsdage i lige uger.

Baggrund

Anne-Sofie er 27 år og uddannet læge. Hun er fra Aalborg, men har de sidste syv år boet i Århus. 

Hun har altid haft en stor interesse for at arbejde med børn og unge og vil gerne være med til at skabe et trygt og varmt sted med plads til at tale om de ting, der fylder. Hun er gennem arbejdet som læge og ved egne erfaringer med sorg meget bevidst om, hvor vigtigt det er at tale med andre om de ting, der gør ondt. 

Også i familien nyder Anne-Sofie at være omgivet af børn og unge mennesker og høre, hvad der fylder i deres liv.

Kontakt
Martin Fasdal, Frivillig .
Martin Fasdal

Frivillig

Ansvarsområder

Martin er gruppeleder i Aarhus.
 

Baggrund

Martin er 59 år, og arbejder som erhvervsmægler i Aarhus. 

Martins interesse for området startede, da hans egne 2 børn i 2017 mistede deres mor. Der var tale om et selvmord, og sorgprocessen var (og er) lang og hård. Martins børn er i dag 33 og 29 år, så de var "voksne" mennesker, da det skete.

Herudover har Martin altid været optaget af at behandle andre mennesker godt, også når det kræver en ekstra indsats.

Kontakt
Ann-Kirstine Kragh Kristensen, Frivillig .
Ann-Kirstine Kragh Kristensen

Frivillig

Ansvarsområder

Ann-Kirstine er gruppeleder i Ungegruppe 1 i Aarhus.
 

Baggrund

Ann-Kirstine er født i 1989 og bor i Aarhus. Hun er uddannet pædagog og arbejder i en vuggestue. Derudover læser hun til par- og familieterapeut på DFTI, hvor hun er igang med 3. studieår ud af 4. 

Hun er frivillig, fordi hun gerne vil være med til at skabe et rum med plads til at tale om det svære. Et sted hvor sorgen kan få lov at få plads og alle følelser er velkomne. Hun er optaget af grupper og hvad det giver at kunne spejle sig i andre.

 

Kontakt
Maia Meier, Frivillig .
Maia Meier

Frivillig

Ansvarsområder

Maia er gruppeleder i Aarhus.

Baggrund

Maia er 28 år gammel og er til sommer færdiguddannet sygeplejerske. Hun drømmer om et arbejdsliv, der kommer til at omhandle børn og deres sorg. 

Hun ønskede at blive frivillig i Skyggebørn, da hun igennem sin opvækst har haft mange venner og veninder, som har mistet. Det har lært hende at sorgen aldrig bør forties eller gemmes væk.

Maia vil gerne hjælpe børnene i Skyggebørn ved at skabe et rum med plads, tryghed og forståelse. 

Kontakt
Emma Dalgaard Jensen, Frivillig .
Emma Dalgaard Jensen

Frivillig

Ansvarsområder

Emma har været frivillig i Skyggebørn siden februar 2022. Hun er en af gruppelederne i børnegruppe 1 i Aarhus.

Baggrund

Emma er født i 1998. Hun er tilflytter fra Thy, og bor nu i Aarhus C sammen med sin kæreste.

Emma er uddannet sygeplejerske og arbejder på Kræftafdelingens sengeafsnit på Aarhus Universitetshospital. Hun har i forbindelse med sin uddannelse været en del af et talentforløb, som har beskæftiget sig med børn i sorg. Hermed opstod interessen for at arbejde med og hjælpe børn i sorg, hvilket Emma finder både vigtigt og meget meningsfuldt. Emma har desuden praksis erfaring med sig fra hospitalet, hvor hun ofte møder børn i sorg, hvormed hun har kendskab til mange forskellige sorgreaktioner. 

 

Kontakt
Charlotte Lange, Frivillig .
Charlotte Lange

Frivillig

Ansvarsområder

Charlotte er gruppeleder i Aarhus.

Baggrund

Charlotte er født i 1974. Hun bor i Aarhus sammen med sin kæreste. De har fem børn tilsammen, hvoraf de tre er flyttet hjemmefra. 

Charlotte har i det daglige tab af en forælder tæt inde på kroppen, da hendes kæreste mistede sin kone og børnene deres mor. Hun har her oplevet, hvor lukket et emne døden kan være, og hvor svært det kan være at tale om. Derfor blev hun meget optaget af Skyggebørns tilgang til at tale om sorg, og om hvordan vi som voksne kan lære af børnene. 

Charlotte er uddannet socialpædagog og har arbejdet med mange forskellige grupper, både på normalområdet men også med børn med særlige behov.

Kontakt

charlotten@skyggeboern.dk

Rikke Thalund, Frivillig .
Rikke Thalund

Frivillig

Ansvarsområder

Rikke er frivillig gruppeleder i Teenagegruppe 3 i Aarhus.

Baggrund

Rikke Thalund er 24 år gammel, og færdiguddannet sygeplejerske til sommer. Hun er født, opvokset og bosat i Aarhus. Hun arbejder i psykiatrien, hvor samtalen om sorg og smerte er helt normalt, hvilket ikke altid er tilfældet i vores samfund. 

Rikke har dog et ønske om, at dét, at tale om sorg generelt bliver et tabufrit samtaleemne, også hos dem der har mistet en, de har kær. Det er der heldigvis mulighed for i Skyggebørn, hvor Rikke, sammen med de unge, er med til at skabe tryghed for de svære samtaler om døden.

 

Kontakt

rt@skyggeboern.dk

Nadja Høj Rasmussen, Frivillig .
Nadja Høj Rasmussen

Frivillig

Ansvarsområder

Nadja er frivillig i Børnegruppe 2 i Aarhus.

Baggrund

Nadja er 23 år og læser på sygeplejestudiet i Aarhus. 

I år 2013 mistede Nadja sin far i en arbejdsulykke. Nadja opsøgte en lokal sorggruppe omtrent tre år efter tabet. Her fandt hun stor ro og meningsfuldhed. 

Nadja finder Skyggebørns organisation yderst værdifuld, da der er mulighed for at italesætte vigtigheden af omsorgen i sorgen i Skyggebørns trygge og rummelige rammer. 

Nadja ser det som et stort privilegie at kunne støtte andre børn og unge i sorgens op og nedture. 

 

Kontakt

nr@skyggeboern.dk

Josephine Baand, Frivillig .
Josephine Baand

Frivillig

Ansvarsområder

Josephine er gruppeleder i Teenagegruppe 1 i Aarhus.

Baggrund

Josephine er født i 1999. Hun er oprindeligt fra Silkeborg, men er nu bosat i Aarhus. 
Hun læser til dagligt på sygeplejerskeuddannelsen, hvor hun gennem et Talentforløb med fokus på børn og unge i sorg blev introduceret for Skyggebørn.

Josephine har altid vidst, at hun skulle arbejde med børn. Hun finder det at opbygge trygge relationer og udvise nærvær og omsorg enormt meningsfuldt. Det, at skabe et rum, hvor alle følelser imødekommes og ingen børn føler sig forkerte, men anerkendes for hvem de er, og hvad de har med i rygsækken. 

Når Josephine er færdiguddannet vil hun fortsætte arbejdet med børn og unge. Hun vil altid være taknemmelig for de seje børn og unge, der har delt deres fortællinger med hende gennem Skyggebørn. 

Kontakt

jbk@skyggeboern.dk

Barbara Christensen, Frivillig .
Barbara Christensen

Frivillig

Ansvarsområder

Barbara er gruppeleder i Teenagegruppen i Aarhus.

Baggrund

Barbara er 25 år gammel. Siden hun dimitterede fra gymnasiet i 2019 har hun arbejdet med børn og unge. Først som pædagogmedhjælper i en specialbørnehave for børn med både fysiske og psykiske behov. Senere på Egmont højskolen som handicaphjælper for en ung pige med funktionsnedsættelse. Nu studerer hun psykologi på Aalborg Universitet, dog med adresse i Aarhus, hvor hun har familie tæt på.

Barbara blev en del af skyggebørn, for at blive klogere. Hun var på kursus hos Jes Dige i sommeren 2022. 
Efterfølgende startede hun som frivillig gruppeleder i Københavns afdelingen, men er nu overflyttet 
til teenagegruppen i Aarhus. 

Barbara tror på, at vi voksne kan lære en hulens masse af børns umiddelbarhed og direkte måde at sætte ord på alt det der rør sig. Hun mener skyggebørns arbejde er vigtigt, fordi vi, store som små, har brug for hjælp til at facilitere samtalen om sorg. Hun brænder for at skabe plads til både grin og gråd og bestræber sig altid på at være en nærværende, lyttende figur for børnene. 

Kontakt
Christina Krabbe, Frivillig .
Christina Krabbe

Frivillig

Ansvarsområder

Christina er gruppeleder i Ungegruppen i Aarhus.

Baggrund

Christina er født i 1968. 

Hun har den sorg i livet, at hun mistede sin søn til kræft 2 1/2 år gammel i 1997. 
Hendes datter var dengang knap 4 år, og Christina og hendes mand havde selv glæde af en sorggruppe med andre familier, der havde mistet et barn. 

Christina har et brændende ønske om at hjælpe børn i sorg, da hun ved, hvor vigtigt det er at få sat ord på sorgen og savnet. Udover sin søn mistede hun sin far i en ung alder. Hun vil bruge sine erfaringer i livet til at hjælpe børn og unge i Skyggebørn.

Christina har i dag 3 voksne piger og en søn på snart 15.  

Kontakt
Jonas Kassow, Frivillig .
Jonas Kassow

Frivillig

Ansvarsområder

Jonas er gruppeleder i Aarhus.

Baggrund

Jonas er født i 1995 og bor i Århus. 
 
Til dagligt læser han læge i Århus på femte år. På studiet har Jonas været optaget af sorg og palliation og har arrangeret praktikophold samt forskningsforløb ved Enhed for Lindrende Behandling, Skejby Sygehus.
 
Som gruppeleder værdsætter Jonas at hjælpe med at danne rammerne for et trygt fællesskab for børnegruppen i Skyggebørn. 

 

Kontakt
Mia Thybo Mikkelsen, Frivillig .
Mia Thybo Mikkelsen

Frivillig

Ansvarsområder

Mia er frivillig gruppeleder i Børnegruppe 1 i Aarhus. Hun har været frivillig i Skyggebørn siden februar 2024.

Baggrund

Mia er 25 år gammel og bor i Aarhus med sin kæreste. 
Hun er sygeplejestuderende og arbejder ved siden af studiet på et døgntilbud for børn og unge med funktionsnedsættelser i livsbegrænsende karakter.

I arbejdet med syge børn blev Mia optaget af sorgkulturen, og oplevede hvor svært det kan være at tale om døden. 
Mia er frivillig i skyggebørn, fordi hun finder det livsbekræftende at tale om sorg med børn. Børn har en intuitiv, nysgerrig og åben tilgang, som er meget inspirerende at være omkring. 

 

Kontakt
Hanne Olesen, Frivillig .
Hanne Olesen

Frivillig

Ansvarsområder

Hanne er gruppeleder i Aarhus. 

Baggrund

Hanne elsker at være sammen med børn og unge, er uddannet skolelærer men arbejder nu som konsulent inden for skoleverdenen. Særligt holder hun af at være en autentisk voksen, som også kan holde ud at være sammen med nogen, når det er svært og gør ondt.

Hanne er selv et skyggebørn. Hun mistede som 14-årig pludseligt sin far, og hendes 2 nu voksne børn er også skyggebørn, da de som henholdsvis 17- og 19-årig mistede deres far til et længere varende sygdomsforløb.

 

Kontakt
Kasandra Gommesen, Frivillig .
Kasandra Gommesen

Frivillig

Ansvarsområder

Kasandra er frivillig i en af børnegrupperne i Aarhus. 

Baggrund

Kasandra er født i 1997 og arbejder til dagligt som sygeplejerske på AUH. 
Hun har gennem sin uddannelse skabt erfaring med at arbejde med og hjælpe mennesker i sorg, og finder det meget værdifuldt at være med til, at bryde det tabu der for nogen kan opstå, når de mister nogen, de har kær. Interessen for at arbejde med børn, er ligeledes kommet gennem praktikforløb, hvilket Kasandra finder både vigtigt og meningsfuldt.

Kasandra vil gerne hjælpe børnene, ved at skabe et trygt rum med plads og forståelse, hvor man kan lære at sætte ord på det der også kan opleves svært. 

Kontakt
Jens Eschen, Frivillig .
Jens Eschen

Frivillig

Ansvarsområder

Jens er en af gruppelederne i teenagegruppe 1 om onsdagen i lige uger.

Baggrund

Jens Eschen er 23 år gammel. Han er født og opvokset i Aalborg, men bor nu i Aarhus hvor han læser medicin på Aarhus Universitet. 

Jens mistede selv sin far i en surfingulykke ved Vesterhavet i 2015 som 16-årig. I efterforløbet gik hans lillesøster i sorggruppe hos Skyggebørn, hvilket hun var meget glad for.

Frivilligt arbejde i Skyggebørn virker derfor utrolig meningsfuldt for Jens. Han ønsker selv at være med til at skabe nogle trygge rammer for andre børn og unge i sorg. 

Kontakt
Bettina Grenaa-Petersen , Frivillig .
Bettina Grenaa-Petersen

Frivillig

Ansvarsområder

Bettina er gruppeleder i Teenagegruppe 3 i Aarhus som mødes mandage.

Baggrund

Bettina, er født i 1969 og bor i Højbjerg sammen med sin mand, som hun har to voksne børn med. 

Bettina har i sin nærmeste familie været tæt med børn, der mistede en forælder. Hun så hvor meget en sorggruppe gav børnene et rum, hvor de kunne sætte ord på alt det svære, som følger med i sorgen. 
Det er vigtigt, at børn og unge bliver mødt i deres sorg af voksne, der kan rumme deres sorg, og som tør stille de svære spørgsmål, og hvor barnet/den unge ikke skal tage hensyn til deres egen families sorg, mener Bettina.

Til dagligt er hun pædagog i en 0-6 års daginstitution i midten af Århus.

Kontakt
Olivia Kryger Appel, Frivillig .
Olivia Kryger Appel

Frivillig

Ansvarsområder

Olivia er ny frivillig i den nye børnegruppe, vi starter op i Aarhus 24. maj. Gruppen mødes onsdag i ulige uger. 

Baggrund

Olivia er 25 år gammel. Hun er uddannet socialdiakon og arbejder til daglig i en integreret institution i Risskov. På hendes uddannelse var der en temadag med Jes Dige, derfor valgte hun at skrive sin bachelor omkring mennesker i sorg.

Olivia har lige siden drømt om at blive frivillig i Skyggebørn. Hun ønsker at give børnene et trygt fællesskab, hvor 
man kan tale om det, der gør ondt, og hjælpe med at lette på de bekymringer, som kan fylde i hverdagen.

Kontakt
Anette Klitgaard, Frivillig .
Anette Klitgaard

Frivillig

Ansvarsområder

Anette Klitgaard er frivillig gruppeleder i ungegruppen som mødes tirsdag i lige uger. 

Baggrund

Anette er 41 år og uddannet pædagog. Hun bor udenfor Aarhus sammen med sine to døtre.

Hun har valgt at blive frivillig hos Skyggebørn, da hun selv har haft sorg tæt inde på kroppen som ung. Som 12-årig mistede hun sin far i en bilulykke og for 8 år siden sin mor efter et længere sygdomsforløb.

Anette vil gerne arbejde med at gøre sorg og de dertilhørende bekymringer til noget naturligt, som mennesker kan tale om, uden at nogen føle sig forkerte. 

Kontakt
Jytte Rands, Frivillig .
Jytte Rands

Frivillig

Ansvarsområder

Jytte blev frivillig gruppeleder i Skyggebørn i foråret 2020. Hun var en del af opstarten af ungegruppen i Aarhus i september 2020 og er i dag gruppeleder i Teenagegruppe 1, som mødes onsdag i lige uger.

Baggrund

Jytte er født i 1965 og arbejder til daglig som partnerchef hos Gjensidige Forsikring. Hun mistede sin mand i 2002 efter et kort kræftforløb.

Jytte og hendes mand havde tilsammen seks børn, så hun kender til de forskellige måder, børn kan håndtere sorg på.

Midt i sorgen var det vigtigste for Jytte, at de ikke ville komme til at glemme hendes mand, så de talte meget om ham, og hvad han ville have gjort, hvis han var der. På den måde "levede" han videre hos børnene og var stadig en del af hendes og deres liv.

Jytte har været på sidelinjen af børn og unge gennem de sidste snart 19 år, som har mistet en forælder, og har derfor en stor personlig viden om og erfaring med, hvad sorg betyder for børns liv.

Sorgen og savnet går aldrig væk, men man kan og skal finde en måde, hvorpå det er naturligt, og rart, at tale om den afdøde på.

Jytte har tit haft tanker om, om hun kunne bruge sin erfaring til at hjælpe andre børn og unge i sorg. Og det var årsagen til, at hun i foråret 2020 kontaktede Skyggebørn og meldte sig som frivillig.

Kontakt
Laura Bjørn Østergaard, Frivillig.
Laura Bjørn Østergaard

Frivillig

Ansvarsområder

Laura er frivillig gruppeleder i Teenagegruppe 2 i  Aarhus som mødes tirsdag i ulige uger.

Baggrund

Laura er født i 1996 og studerer psykologi. Hun har på studiet bl.a. beskæftiget sig med sorg, da hun skrev bachelor om dette emne. 

Ved siden af sit studie arbejder Laura med børn og unge på hhv. en skole og et bosted. Da hun opdagede muligheden for at blive frivillig hos Skyggebørn, opstod ligeledes muligheden for at arbejde med og hjælpe børn og unge i sorg, hvilket er et område Laura brænder rigtig meget for.

Kontakt
Janne W. Rasmussen, Frivillig .
Janne W. Rasmussen

Frivillig

Ansvarsområder

Janne er frivillig gruppeleder i Børnegruppen i Esbjerg.

 

Baggrund

Janne er født i 1975 og arbejder til daglig som sundhedsplejerske. Det har hun gjort i 13 år. Gennem sit arbejde er hun vant til at tale med og omgås børn. 

Janne bor i Varde sammen med sin mand Jan og deres datter på 17 år. Sammen har de også en søn på 21 år som er flyttet hjemmefra.

Udover jobbet som sundhedsplejerske har Janne været frivillig på hospice, og er også tilkaldevikar som sygeplejerske på hospice. Hun har blandt andet været frivillig støtte til to børn som mistede deres far.

Janne har oplevet hvilken forskel det gør, når børn og unge har nogen de kan tale med når de bliver ramt af sorg, og den forskel for børnene vil hun godt være med til at være.

 

Kontakt
Ruth Jensen, Frivillig .
Ruth Jensen

Frivillig

Ansvarsområder

 

 

Baggrund Kontakt
Berit Heiden, Frivillig .
Berit Heiden

Frivillig

Ansvarsområder

Berit er gruppeleder i Børnegruppen i Esbjerg.

 

Baggrund

Berit er 55 år, bor i Varde og har en voksen datter.
Hun er uddannet socialrådgiver og arbejder som familiekonsulent i Varde Kommune.

 

Kontakt
Hanne Løth, Frivillig .
Hanne Løth

Frivillig

Ansvarsområder

Hanne er med til at starte afdelingen i Esbjerg op fra august 2022 som gruppeleder i Teenagegruppen.

 

Baggrund

Hanne er født i 1959, har 3 voksne børn og 5 skønne børnebørn.
Hun er uddannet pædagog med erfaring fra familiebehandling og døgninstitution for børn og unge.

Herudover er Hanne uddannet konfliktmægler, og har i mange år fungeret som mægler mellem gerningsperson og forurettede – som alle er mennesker, med en vigtig dialog som omdrejningspunktet, og oftest i en intens stemning.

Desuden en baggrund som sygehjælper, med døden som et vilkår samt den døde og de pårørendes behov i afskeden.  

Hanne har kendt Skyggebørn i en del år, blandt andet fra tv. Hun har værdsat værdigrundlaget og ordentligheden i, at det er børnenes og de unges behov, som er grundlaget for møderne. Hun deltog i kurset med Jes Dige i oktober 2021, og ønsket om at deltage som gruppeleder stod klart. 

Kontakt
Bodil Nielsen, Frivillig .
Bodil Nielsen

Frivillig

Ansvarsområder

Bodil er gruppeleder i Ungegruppen i Esbjerg.

 

Baggrund

Bodil er uddannet pædagog og psykoterapeut. Hun er ansat som behandler ved Esbjerg kommunes Familiecenter, hvor hun arbejder med familier. 

Bodil har fire børn og et barnebarn.

Siden udsendelserne om sorggruppen i 90'erne, har hun været optaget af den måde at arbejde med børn og sorg på. Da hun var 10 år mistede hun sin mor, og kender vigtigheden i at have nogen at dele sorgen med. 

 

Kontakt
Susanne Nielsen, Frivillig .
Susanne Nielsen

Frivillig

Ansvarsområder

Susanne er gruppeleder i Ungegruppen i Esbjerg.

 

Baggrund

Susanne er født i 1974. Hun bor sammen med sin mand og deres 4 børn på en gård.
Hun er uddannet pædagog og er pt. i gang med psykoterapeutuddannelsen ved DISPUK.

Susanne har meldt sig som frivillig i Skyggebørn, fordi hun selv har indblik i, at et dødsfald kan sætte spor i livet
for de pårørende. Desuden oplever hun, at der generelt er børn og unge (men også voksne), som føler, at de
ikke rigtig har nogen at tale med, eller at andre ikke forstår en, og derfor går alene og tumler med de svære
tanker og følelser: Ingen forstår bedre, end dem, som selv har prøvet at miste.

Susanne vil gerne være med til at sørge for, at der er et tilbud til sorgramte børn og unge, lige så længe de har brug for et sted at dele tanker og oplevelser, så sorgen bliver til at leve med. Hun er taknemmelig og beæret over at få lov til at få indblik i andre menneskers fortællinger.

 

 

 

Kontakt
Didde Damgaard, Frivillig .
Didde Damgaard

Frivillig

Ansvarsområder

Didde er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Maria Højvig, Frivillig .
Maria Højvig

Frivillig

Ansvarsområder

Maria er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Ruth Olesen, Frivillig .
Ruth Olesen

Frivillig

Ansvarsområder

Ruth er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Mie Rasmussen, Frivillig .
Mie Rasmussen

Frivillig

Ansvarsområder

Ruth er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Lene Pedersen, Frivillig .
Lene Pedersen

Frivillig

Ansvarsområder

Lene er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Helle Urup Buhl, Frivillig .
Helle Urup Buhl

Frivillig

Ansvarsområder

Helle er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Gitta B. Callesen, Frivillig .
Gitta B. Callesen

Frivillig

Ansvarsområder

Gitta er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Anna Lise Nørgaard, Frivillig .
Anna Lise Nørgaard

Frivillig

Ansvarsområder

Anna Lise er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund

Anna Lise er født i 1961, har 2 voksne børn, er gift med Jan og bor lidt nord for Varde.
 
Til daglig arbejder hun på Hospice Sydvestjylland, som økonomiansvarlig, og har gjort dette de sidste 16 år. Her møder hun mange børn som skal eller har mistet.
 
Sorg skal ikke pakkes væk, og er ikke noget, der bare forsvinder. Ved at være i et trygt rum med ligesindede, tror jeg, at vi kan være med til, at gøre det lettere at være i, mener Anna Lise.
 
Arbejdet i Skyggebørn er for hende, vigtigt og giver meget mening, så efter kurset med Jes i maj 23, var hun ikke i tvivl om, at det her er noget hun brænder for.

 

Kontakt
Lene Fræhr, Frivillig .
Lene Fræhr

Frivillig

Ansvarsområder

Lene er gruppeleder i Børnegruppen i Esbjerg.

Baggrund

Lene bor i Brørup, på en gård, sammen med sin mand. Hun har tre børn og 4 børnebørn.
På gården er der heste og en hund.

Lene er uddannet sygeplejerske, og har arbejdet på børneafdelingen for kræftramte børn. 
For 32 år siden videreuddannet til Sundhedsplejerske, og har arbejdet i Vejen kommune, med både småbørn og skolebørn. Har altid brændt for at gøre en forskel for børnene og deres familier.

Lene har igennem sit arbejde, mødt børn og familier, som har været udsat for tab og sorg, og har forsøgt at gøre en forskel for børnene og deres familie, og hjælpe dem videre i livet.
Derfor vil Lene, nu hvor hun går på pension, være med til at gøre en forskel, igennem arbejdet som frivillig i Skyggebørn, ved at hjælpe disse børn, så de har nogen at tale med, og ikke er alene med deres sorg.

 

Kontakt
Lillian Povlsen, Frivillig .
Lillian Povlsen

Frivillig

Ansvarsområder

Lillian er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Tina Knak, Frivillig .
Tina Knak

Frivillig

Ansvarsområder

Tina er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund Kontakt
Gitte Schunck, Frivillig .
Gitte Schunck

Frivillig

Ansvarsområder

Gitte er gruppeleder i Esbjerg.

Baggrund

Gitte er født i 1962 og arbejder til daglig ved Teknisk forvaltning i Esbjerg Kommune som teknisk designer. 
Har været frivillig i Esbjerg Børne- og Ungdomsteater igennem 25 år, og har arbejdet med børn og unge i forskellige aldre.
 
Bor i Esbjerg sammen med sin mand Birger. Sammen har de 3 børn. 2 voksne drenge og en datter, som de mistede i 2009, kun 15 år gammel. Gitte kender derfor sorgen. Både hos sig selv, sine sønner samt blandt gode venner i skolen og på teateret. 

 

Kontakt