Gå til indhold
For virksomheder

Samarbejde og støtte

Et samarbejde går begge veje. Din virksomheds støtte er med til at hjælpe sorgramte børn og unge. Samtidig bistår vi gerne jer med markedsføring, events, HR- & CSR-projekter om mental sundhed.

Styrk jeres brandfortælling med meningsfuld velgørenhed

Når din virksomhed støtter Skyggebørn, gør I en forskel for sorgramte børn og unge.
Og der er god brug for hjælpen – mere end hver 4. barn eller ung oplever død eller livstruende sygdom helt tæt på, inden de fylder 25 år. Konsekvenserne af den sorg der naturligt følger med, rækker langt ind i deres fremtid, og påvirker alle aspekter af barnet eller den unges liv. Derfor er det så vigtigt, at vi står sammen om at hjælpe. 

Med støtten sætter I samtidigt fokus på mental sundhed internt og eksternt i jeres virksomhed. I er med til at bane vejen for, at tabuet omkring død og sorg nedbrydes. Sorg rammer ikke kun børn – det rammer også voksne, og påvirker trivslen både for den, der har mistet og kollegaerne.

 

Et samarbejde med Skyggebørn er gensidigt, og vi bibringer gerne vores erfaringer i forhold til håndtering af sorg. Jo bedre håndtering af et tabu, jo større trivsel for medarbejderen. Det gavner i sidste ende både medarbejder og virksomhed.

Som virksomhed er der flere muligheder for at støtte Skyggebørns arbejde:

 • Bliv Erhvervspartner
 • Bliv medlem af Skyggebørns forening
 • Donér et beløb
 • Events
.

Bliv Erhvervspartner

Som Erhvervspartner kan I selv sammensætte jeres partnerskab, så det passer til jeres virksomhed. Der er flere forskellige muligheder i forhold til marketing & kommunikation, HR-området og CSR-projekter med fokus på sundhed. På listen nedenfor kan du læse mere om, hvad et partnerskab kan give netop jeres virksomhed. Hvis der er er særlige ønsker til indhold, så er vi altid lydhøre for nye vinkler. Ligeledes i forhold til events, som vi naturligvis gerne deler på vores platforme.

Ønsker du at vide mere om, hvilke muligheder du har med et partnerskab, så skriv til Lotte Thomsen på lotte@skyggeboern.dk for at høre mere.

 

Kontakt os
Sammensæt jeres partnerskab

Til Erhvervspartnere kan vi tilbyde:

Som Erhvervspartner får I vist jeres logo på Skyggebørns hjemmeside. Ved indgåelse af samarbejdet laver vi omtale på de sociale medier. Naturligvis afstemt med jeres kommunikations-strategi hvad angår form, indhold og hvilke sociale medier, der er relevante.

Juli 2021 har vi 10.800 følgere på Facebook, 1.600 følgere på Instagram, og 1.800 følgere på LinkedIn. Vores følgere er flittige til at interagere opslag.

Erhvervspartnere får Skyggebørns logo til brug i ønskede sammenhænge. Kan også være i forhold til kampagner som "Kender du et barn i sorg" m.m. At blive associeret med velgørenhed skaber loyalitet både internt og eksternt.

Erhvervspartnere modtager også et "diplom", hvor baggrunden er illustrationer fra vores kunstværker. 

Et foredrag med Skyggebørn sætter altid tankerne i gang.
Varighed og indhold afstemmer vi på forhånd, men emnerne kan fx være:

Den svære samtale

 • Mødet med en familie og et barn i sorg
 • Samtalen med en kollega, der har mistet
 • Hvad skal jeg være opmærksom på?
 • Hvilke metoder virker?

Hvorfor Skyggebørn

 • Hvorfor er der brug for samtalegrupper til børn og unge i sorg
 • Hvorfor er sorg stadig et tabu i vores oplyste samfund?
 • Hvad foregår der i en sorggruppe?
 • Hvad er Skyggebørns DNA?

30 års arbejde med børn i sorg

 • Jes Dige har været børnenes støtte i sorg gennem 30 år
 • Sorgens forskellige ansigter og forklædninger 
 • Hvad Jes har lært af mødet med omkring 3.000 børn (og deres familier) i sorg


 

Sundhed er et tema i mange virksomheder, fordi det er en af nøglerne til trivsel og arbejdsglæde.

Ofte er der fokus på motion, kost og sund levevis. Vi tilbyder Erhvervspartnere en anden, men mindst lige så relevant vinkel i fht. mental sundhed og medarbejdertrivsel: Sådan håndteres sorg på en arbejdsplads.

Sorg er et tabu for de fleste. Det er svært at være den sorgramte, og det kræver også meget af ledelse og kolleger. Vi hjælper jer med at sætte sorg på dagsordenen.

Vi deltager gerne i CSR-projekter med vores bidrag til sundhed.
Det kan være som foredrag - og i kombination med workshop.
Hør nærmere om ideer og erfaringer,

Vi har også erfaringer med sorggrupper for voksne. Vi faciliterer gerne en opstart sammen med jeres HR-afdeling.

Når sorgen møder ind på en arbejdsplads, stiller det store krav til alle. Den sorgramte, familien, kolleger og ledelse.

Triste tanker og uvished overfor sygdom og dødsfald i den nære familie sætter sine spor. Op mod halvdelen af alle efterladte (nære pårørende) oplever, at deres tab påvirker deres arbejdsliv negativt.

Det svære i forhold til sorghåndtering, er at den opleves individuelt. Både hos den berørte og hos omgivelserne. Samtidig skal virksomhedens drift og dagligdag jo opretholdes.

Vi har mange erfaringer med SORGPLANER. En plan der i overskrifter kan fabrikeres på forhånd, men først blive konkret, når begivenheden opstår. Den gode plan omhandler alle involverede:

HVEM gør HVAD HVORNÅR og HVOR LÆNGE?

Skyggebørn holder 3-dages kursus ved Jes Dige, hvor der sættes fokus på at arbejde med børn og unge i sorg. Der introduceres spørge- & samtaleteknikker, som er anvendelige i flere sammenhænge uanset alder. Sorg og tunge bekymringer er et tabu uanset alder og tunge oplevelser i de unge år kan præge mange år senere – også arbejdsrelateret. 

På dette kursus stifter du bekendtskab med de værktøjer, filosofier og erfaringer som Jes Dige har opsamlet igennem 30 år. Kort sagt er der mulighed for inspiration til dig, som arbejder med mennesker.

Læs mere under "Kurser & foredrag".

.
Bliv Erhvervsmedlem

Støt Skyggebørns arbejde

Fremfor at blive Erhvervspartner, er der mulighed for at støtte Skyggebørn med et erhvervsmedlemskab i vores forening.

Dit medlemskab er med til gøre en forskel året rundt, da vi er meget afhængige af opbakning fra fonde, organisationer og virksomheder.

Det koster 5.000 kr. (inkl. moms) i kontingent om året at være medlem.
Beløbet kan fratrækkes som en driftsudgift.
 

Bliv Erhvervsmedlem
.

Donationer og events

Du kan støtte Skyggebørns arbejde på mange forskellige måder.
Enkeltdonationer kan fx kombineres med events i din virksomhed.

Kontakt Lotte Thomsen (lotte@skyggeboern.dk), hvis du har en idé til et event, eller ønsker at give en donation. Vi er meget taknemlige for ethvert bidrag.
Donationer kan fratrækkes som en driftsudgift.

Jeg vil gerne støtte Skyggebørns arbejde
Erhvervspartnere

Vi glæder os til at byde dig velkommen blandt alle Skyggebørns støtter